До обстрілів сил АТО “сепари” підключили танк під Пісками

 

25 січня бойовики не припиняли обстріли українських позицій у зоні проведення АТО. Тривають бойові дії у районі Донецького аеропорту. Бойовики обстрілювали українські позиції зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

“Близько 23-ї години проросійські найманці вели вогонь по нашому опорному пункту неподалік Пісків з танка”, – заявив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник штабу АТО полковник Андрій Задубінний.

Неподалік Опитного, Пісків, Луганського, Новгородського, Зайцевого та Мар’їнки бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО.

В цілому впродовж минулої доби, 25 січня, противник 44 рази відкривав вогонь по укріпленнях сил АТО, повідомив прес-центр штабу у “Фейсбуці”.

“Половина обстрілів має провокативний, неприцільний характер, вочевидь мета цих дій одна – спровокувати бійців українських Збройних сил на вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити їх у порушенні режиму “повної тиші”, – додав речник штабу АТО.

Неспокійно було у районі тимчасово окупованої Горлівки. Тут бойовики обстрілювали українські позиції з різних видів зброї неподалік Новгородського та Зайцевого.

Загалом, протягом періоду з 22 по 25 січня бойовики незаконних збройних формувань 148 разів порушили умови режиму тиші.

При цьому, за словами Задубінного, 22 січня неподалік Старогнатівки проросійські найманці протягом півгодини обстрілювали позиції Збройних сил України з самохідної артилерійської установки снарядами калібру 122-мм (25 пострілів), а 23 січня там же вів вогонь зі 120-мм міномета.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна