Тимошенко: Рішення приймаються не в коаліції, а сімома людьми кулуарно за спинами

 

Лідерка фракції ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко відмовилася очолювати парламентську коаліцію й попросила голову Верховної Ради Володимира Гройсмана оголосити збори коаліції для обговорення конституційних змін.
Про це Тимошенко заявила сьогодні під час погоджувальної ради парламенту.

Про своє рішення відмовитись очолити коаліцію вона повідомила, вимагаючи провести засідання ради коаліції з приводу змін до Конституції.

“Те, що в парламенті нема глибокої дискусії на цю тему (змін до Конституції), а є доведені плани до двору, скільки кнопок має бути натиснуто, – це катастрофа. Нам треба сьогодні говорити про те, хто управляє державою. За весь період існування цього парламенту жодного разу не зібрали загальні збори коаліції. Це означає, що коаліція – взагалі не суб’єкт прийняття рішень.
Я публічно звертаюся до голови ВР, лідерів фракцій коаліції, негайно зберіть загальні збори коаліції”, – скзала Юлія Тимошенко.

“Я просила би зібрати збори коаліції і провести глибинну дискусію, інакше розпустіть коаліцію”, – додала вона.

У свою чергу спікер Володимир Гройсман нагадав Тимошенко, що саме вона в даний період формально керує коаліцією і має право оголосити про такі збори.

“По черговості управління коаліцією, зараз ваша черга, тому було б правильно, якби ви ініціювали цей збір. І я вам повністю допоможу це ініціювати, щоб це було результативно. Діалог всередині коаліції дуже потрібен”, – сказав Гройсман в прямому ефірі каналу “112 Україна”.

У відповідь Тимошенко заявила: “Хочу повідомити, що я відмовилася очолювати коаліцію і координувати коаліцію, бо це є профанація. Я не хочу вводити суспільство в оману. Рішення приймаються не в коаліції, а сімома людьми кулуарно за спинами коаліції”.

“Треба, щоб її очолив той, хто несе відповідальність за формування рішень і прийняття рішень. І не перекладати таку формальну відповідальність на людей, які до цього не мають жодного відношення. Тому я прошу, зберіть загальні збори коаліції”, – повторила лідерка “Батьківщини”.

Тимошенко вже не вперше відмовляється виконувати функції голови парламентської коаліції, з часу, коли більшість втратила стійкість і між коаліціянтами почалися гострі дискусії з різних питань.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна