Флешмоб “Єдина Україна” об’єднав учасників із 68 країн світу

 

У флешмобі United Ukraine, що відбувався 11-22 січня 2016 року й був приурочений до Дня соборності України, взяли участь понад 15 тисяч учасників із 68 країн світу. Про це повідомляє на своїй сторінці у “Фейсбуці” Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО).

У рамках флешмобу кожен охочий міг сфотографуватися з постером на підтримку єдності України й викласти фото в мережу з хеш-тегом ‪#‎UnitedUkraine‬ та‪ #‎УкраїнаЄдина‬. Враховуючи не зафіксованих організаторами учасників, реальна кількість тих, хто долучився до акції, була ще більшою.

В Україні участь у флешмобі взяли користувачі зі 117 населених пунктів в усіх областях.

“Метою акції було показати, що люди в Україні та багатьох інших країнах не байдужі до нашої держави та підтримують її єдність. Це особливо важливо у важкі часи війни на Сході України та інформаційної війни проти України у світі. Ми сподівалися залучити до флешмобу декілька тисяч людей у 40 країнах світу, але нам вдалося значно більше! Нам вдалося об’єднати українців та прихильників України від найвіддаленіших куточків світу до стін Європейського парламенту та Світового економічного форуму в Давосі”, – наголосив координатор флешмобу та представник президента СКУМО в Україні Олексій Захарченко.

До флешмобу, серед інших, долучилося багато відомих в Україні та за її межами людей: президент Петро Порошенко, патріарх УПЦ КП Філарет, глава УГКЦ Cвятослав,  українська льотчиця Надія Савченко, 21 депутат Європарламенту з депутатської групи “Друзі європейської України”, українські міністри закордонних справ Павло Клімкін та молоді і спорту – Ігор Жданов, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, видатний український художник Іван Марчук, глави Тернопільської та Донецької обласних держадміністрацій Степан Барна і Павло Жебрівський, голови багатьох обласних рад, народні депутати, колективи посольств України у 32 країнах світу тощо.

Окремо організатори флешмобу зі СКУМО та Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Батьківщина молода” відзначають долучення до акції Дмитра Бачинського – лікаря-хірурга Миколаївської обласної лікарні. Його прадід Лев Бачинський як віце-президент ЗУНР 22 січня 1919 року підписував Акт Злуки УНР та ЗУНР зі сторони західної делегації.

Читайте також:
У День соборності місто на Донбасі утворило
найбільший “живий” прапор України

День соборності: коптер над мостом Патона і заперечення Порошенком ідеї федералізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна