Туристичний логотип Полтави мерія замовила студії українофоба Лебедєва

 

Туристичний логотип для міста Полтава розробила студія російського дизайнера Артемія Лебедєва, відомого українофобською позицією та непомірними запитами щодо гонорарів.

Новим лого Полтави стала літера “П”, прикрашена візерунками.
Логотип сформовано на основі герба козацького міста ХVІІ століття.

Новий символ може використовуватися під час офіційних заходів, друкуватися на путівниках, картах, туристичних буклетах і сувенірній продукції.

Замовником малюнка було управління культури Полтавського міськвиконкому, а посередником – київське представництво дизайн-студії Лебедєва.

Вартість створення логотипу не розголошується.

Довідково

Міським головою Полтави у 2015 році повторно став Олександр Мамай, колишній член Партії регіонів та партії “Совість України”, бізнесмен із відверто популістською управлінською позицією.

Минулого року відома в Росії студія Лебедєва створила новий логотип для окупованого Росією Криму.

Сам Лебедєв не лише підтримав анексію української автономної республіки, а й відзначився відверто антиукраїнськими заявами та вчинками. Зокрема, у травні 2015 року він звільнив голову київського офісу своєї фірми через те, що той виступив на захист вшанування героїв Небесної сотні. Лебедєв звинуватив підлеглого в екстремізмі.

Раніше студія цього російського дизайнера розробляла емблему для Московського метрополітену. Російське видання “Известия” повідомило, що вартість проекту склала 117 мільйонів рублів.

Деякі логотипи міст від студії Артемія Лебедєва. Праворуч знизу - перший і найбільш контраверсійний, Перм. Колаж: "Новинарня"

Деякі логотипи міст від студії Артемія Лебедєва. Праворуч знизу – перший і найбільш контраверсійний, Перм.
Колаж: “Новинарня

Студія Артемія Лебедєва неодноразово створювала логотипи різних міст (в тому числі – Одеси), причому практично всі вони були розкритиковані жителями й користувачами соцмереж.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна