Італієць Сафіна скасував концерти в Криму, щоб не стати персоною нон ґрата в Україні

 

Італійський співак Алессандро Сафіна відмовився від гастролей у Криму, щоб не стати небажаною персоною в Україні. Про це йдеться в його заяві, опублікованій на офіційній сторінці зірки в мережі “Фейсбук”.

Коментуючи публікації у ЗМІ про його заплановані концерти в Криму, Сафіна зазначив, що впродовж своєї кар’єри “іще ніколи не опинявся в такій делікатній, неприємній та скрутній” ситуації. Але як артист “хотів би завжди почуватися вільним у своїх висловлюваннях, без будь-яких умовностей”.

Співак нагадує, що з 2011-го щороку в березні завжди проводив серію концертів в основних містах України. І вже на початку 2015 року його український промоутер прислав артисту звичайне запрошення, попередивши заздалегідь і визначивши дати і міста мого майбутнього турне.

“Згодом промоутер із Криму запросила мене дати два концерти в Севастополі і Сімферополі, і я, природно, з готовністю прийняв цю пропозицію, згадуючи із задоволенням теплий прийом, наданий мені глядачами під час попередніх концертів, що проходили в Ялті.
Проте останнім часом українська влада ввела певні обмеження, згідно з якими той, хто в’їжджає в регіон Криму, вважатиметься небажаною особою ​​в Україні”, – написав Сафіна.

За словами італійської зірки, він пояснив кримському промоутеру, що має намір провести ці два концерти “після врегулювання конфліктної ситуації, в надії на те, що це вирішиться якомога швидше – не стільки для мене особисто і для проведення моїх концертів, а з причин значно більш важливих і глибоких, пов’язаними зі стражданнями в житті стількох людей”.

Співак запевняє, що висловив готовність компенсувати всі матеріальні витрати, пов’язані з уже проплаченою рекламою та організацією концертів.

“На жаль, промоутер з Криму виявилася особою, не здатною до розуміння”, – констатував Сафіна, зазначивши, що вона не лише не прийняла його пропозицію, а й почала погрожувати йому “скандалами і відповідними заходами”.

“Таким чином, внаслідок нераціональної й егоїстичної поведінки цієї людини, яка спробувала мене скомпрометувати, використовуючи дезінформацію і скандал з метою надати цьому факту політичне забарвлення, я вирішив порвати з нею всі відносини і остаточно скасувати ці два концерти”, – повідомив італієць.

“Я впевнений, що ні в кого немає ніяких сумнівів у тому, що я завжди був артистом, далеким від будь-якого політичного впливу, який поважає почуття інших людей і завжди був прихильником загального добра і миру”, – підсумував Сафіна.

Як писала “Новинарня“, раніше міністр культури В’ячеслав Кириленко повідомив про намір Мінкульту скасувати п’ять концертів Алессандро Сафіни в Україні, через те, що він планував також виступити в окупованому Криму.
При цьому торік, у 2015-му, Сафіна вже виступав у Ялті, про що сам згадує у своїй заяві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна