“Дніпро” міліє. Воротар Бойко перейшов до колишньої команди Луческу

 

Другий воротар збірної України Денис Бойко сьогодні був представлений як гравець турецької команди “Бешикташ”.

Деталі угоди Бойка зі стамбульським клубом – як фінансові, так і тривалість контракту – не розголошуються.
Водночас офіційний сайт УЄФА поширив інформацію про те, що український голкіпер підписав угоду з “чорними орлами” терміном на 3 роки.

Медогляд у новій команді Бойко успішно пройшов сьогодні ж уранці.

27-річний Денис Бойко – уродженець Києва, син нападника “Динамо” 80-х і вихованець динамівського клубу. Однак в основі “Динамо” у період 2005-2014 років Ден провів лише 11 матчів, натомість більшу частину часу виступав за “Динамо-2”, “Динамо-3”, в оренді за ЦСКА, “Оболонь”, “Кривбас”, “Дніпро”, а в 2014 році офіційно перейшов до Дніпропетровська.

Саме в складі “дніпрян” Бойко – завдяки надійній грі у воротах – став знаменитістю. По суті, він витягнув клуб Коломойського до фіналу Ліги Європи 2014/15, привернувши увагу скаутів із багатьох країн.

У складі національної збірної Денис Бойко провів три матчі, пропустив два м’ячі (з 2014 року).

“Бешикташ”, до якого перейшов Бойко, – один із найпопулярніших клубів Туреччини, 13-разовий чемпіон країни. Щоправда, останній чемпіонський титул “чорних орлів” датований 2009 роком.

У сезоні 2014/15 “Бешикташ” посів третє місце, а зараз – після першого кола національної суперліги – йде на другій позиції після земляків із “Фенербахче”.

Найвідоміші гравці в поточному складі – німець Маріо Гомес, португалець Рікардо Кварежма, аргентинець Хосе Соса (колишній “металіст”), воротар збірної Туреччини й капітан клубу Толга Зенгін.

У 2002-2004 роках Kara Kartallar тренував Мірча Луческу, а зараз наставником команди є Шенол Гюнеш.

Ситуація в “Дніпрі”

Відхід Дениса Бойка – черговий доказ кадрової кризи в “Дніпрі”.

Наставник “дніпрян” Мирон Маркевич в ефірі телеканалу “Футбол 1” заявив: “Я, як головний тренер, взагалі нічого не знав. Мені навіть не стали говорити про це. Я питав по Бойку, мені сказали, що він не йде, так сказав генеральний директор. Виявляється, він пішов”.

Також Маркевич не знає, як буде розвиватися ситуація із захисником команди Дугласом – зараз бразильський захисник веде переговори з тим же “Бешикташем” і німецьким “Штутгартом”.

Раніше з “Дніпра” пішли хавбек Даніло (“тому що не платили”), Федорчук, Бабатунде.

Маркевич вірить, що з літа йому дадуть можливість будувати серйозну команду, але поки для нього залишається незрозумілим, чому в такому випадку “Дніпро” продовжують залишати ключові виконавці.

Читайте також:
“Це ДНО” – реакція фанів “Карпат” на призначення головним тренером Беззуб’яка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна