День соборності: коптер над мостом Патона і заперечення Порошенком ідеї федералізму

 

Сьогодні, в День соборності, громадські активісти в Києві традиційно утворили на мосту Патона символічний “ланцюг єдності”, з’єднавши береги Дніпра.

Відео акції з висоти пташиного польоту зняло агентство “Українські новини”, розмістивши його на YouTube.

Учасники заходу утворили 30-метровий державний прапор вздовж мосту, символізуючи єдність Західної та Східної України.

На завершення заходу активісти пов’язали на перилах мосту синьо-жовті стрічки.

* * *

Президент України Петро Порошенко у зверненні президента з нагоди Дня соборності наголосив: синьо-жовті кольори повернуться на Донбас і в Крим.

Соборність — це “неподільне ціле з усіх українських земель, які колись належали до різних імперій, а тепер об’єднані у незалежну європейську Українську державу”, а також це “велика міцна родина для всіх громадян України”, зазначив Порошенко.

“Ми говоримо українською, російською, кримськотатарською та іншими мовами, але консолідує нас єдина державна – українська. Ми ходимо в різні церкви, але Бог у нас один. І земля наша одна на всіх”, – наголосив глава держави, додавши, що “у нас спільний ворог, і мета – спільна”.

Президент не забуде “сплеску українського патріотизму”, який демонстрував “синьо-жовтий Донецьк” під час Євро-2012.

“Ці кольори разом з тризубом повернуться на своє законне і природне місце в Донецьку і Луганську, Сімферополі та Севастополі”, – сказав Петро Порошенко.

За його словами, українці майже 25 років тому саме на референдумі підтримали відновлення незалежності. “І відтоді кожен день конкретними справами говоримо рішуче, гучне і багатомільйонне “так” – соборній, вільній, неподільній Україні”, – йдеться у зверненні.

Петро Порошенко наголосив, що соборність – це й унітарний устрій держави, і категорична заборона на імпорт руйнівних та неприйнятних для України ідей федералізму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна