Геращенко: Журналістка допомогла повернути Україні лікарню на Донбасі

 

Ірина Геращенко
народний депутат України від БПП,
представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі

Як журналістка допомогла повернути Україні лікарню на Донбасі (FB)

Була колись така рубрика в газетах: “слідами наших виступів “): Правильна рубрика, до речі, бо влада має реагувати на критику ЗМІ.

Є така журналіст Ірина Баглай – красуня і смілива жінка, яку дуже шанують наші солдати на передовій. Так ось під час однієї з поїздок на Донбас ми з Ірою перетнулися в полях, і вона, як і завжди всі журналісти, що там працюють (за що я їм щиро дякую), видала мені гору проблем, які треба вирішувати. Зокрема, історію про Світлодарську міську лікарню №2, працівникам якої протягом 10 місяців не виплачували зарплату через те, що фізично лікарня знаходиться на контрольованій Україною території, але офіційно належала до непідконтрольних територій.

Для довідки
Адреса лікарні – просп. Перемоги, 1, м. Світлодарськ, м. Дебальцеве, Донецька обл., 84792.
Місто районного значення Світлодарськ підпорядковане Дебальцевській міській раді, що залишилася під “сепарами”.

Звичайно, ми з колежанками-депутатками відразу зв’язалися з лікарнею, написали запит в уряд (їх відповіді – це особлива тема, яка мене колись доконає), били в усі двері.

І ось за інформацією, яку днями отримала від нового головного лікаря цього медичного закладу Г. Гуржия, заборгованість медперсоналу за 11 місяців січень-грудень вже погасили, як і комунальні борги закладу.
Лікарню нарешті перепідпорядкували Артемівській райдержадміністрації.

Ситуацію вирішили в судовому порядку за позовом Артемівської райдержадміністрації. Не зрозуміло, звичайно, навіщо ця волинка тяглася майже рік…

Сподіваюся , допомогло і наше скромне втручання, і розголос питання.

Звичайно, дуже дякую Ірині Баглай, як підняла цю проблему і так само надала їй розголосу. І апріорі дякую всім журналістам за конструктивну співпрацю у вирішенні конкретних проблем людей): І вибачайте, коли щось не вдається чи виходить не швидко.

Читайте також:
Геращенко: Слід спростити пересування через кордон із сепаратистами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна