Рух Саакашвілі вже не приховує намірів стати партією. І лякає владу мільйонним пікетом

 

Рух “За очищення” виступає за повне оновлення державних кадрів в Україні. Про це заявив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вчора ввечері під час виступу на антикорупційному форумі в Харкові.

“Наш головний клич з Харкова: потрібно відправляти на звалище історії еліту, яка 25 років більше нічим не займається, тільки грабує власний народ, – цитує Саакашвілі “Інтерфакс-Україна”. – Потрібно повністю оновити державний кадровий контингент за рахунок людей, які тут, за рахунок людей, які є, яких дуже багато – порядних, чесних розумних, ідеалістичних – і влити нову кров у безнадійно хворий організм, щоб дати цьому організму новий імунітет і нову енергію”.

“Губернатор” Одеської області укотре звинуватив уряд Яценюка в корупції, заявивши, що він “продовжує сидіти на тих же потоках, що сидів Янукович, Єнакіївський і Азаров, продовжує прикривати олігархів (…) і підтримує стару систему бюрократії”.

“Цей уряд треба міняти. І кому треба їх міняти? Нам з вами. Ніхто за нас нашу справу не зробить. Потрібно діяти”, – сказав Саакашвілі.

При цьому лідер руху “За очищення” анонсував всеукраїнську кампанію зі збору підписів, але – з досить розмитого кола питань, що місцями мають ознаки відвертого популізму:
“Ми зберемо спочатку мільйон підписів по усій Україні не те що за зміну уряду. За те, щоб поміняти правила гри – повністю поміняти виборчу систему, щоб олігархи і корупціонери знову не купили собі місця через теперішню виборчу систему. Ми зберемо підписи за те, щоб усі ці кабальні закони скасувати і повністю звільнити бізнес від адміністративного тиску. Це можливо, і ми обов’язково це зробимо!
Ми зберемо підписи за те, що податки мають бути нижчі, і ми повинні збирати більше, і у нас має бути більше можливостей, щоб будувати дороги, школи, лікарні.
Ми зберемо підписи за те, щоб не залишити ніяких “дірок” для можливостей корупції”.

Саакашвілі висловив упевненість, що необхідну кількість підписів буде зібрано дуже швидко.

“Ми прийдемо і скажемо: ми не хочемо нічого поганого. Ось народ виніс вам вердикт. Приймайте рішення і дайте можливість новому поколінню, новій крові, новій хвилі замінити тих, які вже 25 років протирають свої штани і перетворили Україну на найбіднішу країну в Європі… І якщо вони скажуть, що ці мільйон підписів або підроблені, або сфабриковані, або додані, або не віддзеркалюють волю народу, тоді ми, мільйон людей, обов’язково прийдемо під стіни їхнього цього кварталу Печерського і скажемо: ми прийшли, і час іти, час усе міняти, час іти вперед”, – заявив Саакашвілі.

“Вони розраховують на те, що ми як завжди розчаруємося… Вони розраховують на байдужість, пасивність і навіть цинізм нашого народу. Але наш народ не цинічний. Наш народ ніколи не був пасивним, тому що працелюбний талановитий народ не може бути пасивним. І наш народ ніколи не був під кимось, наш народ – це народ волі. Це народ свободи. І ми звільнимося від цих людей, які розраховують, що ми їх залишимо в спокої”, – сказав зі сцени Михеїл Саакашвілі Антикорупційного форуму в Харкові.

Водночас Михеїл Саакашвілі стверджує, що в нього немає прем’єрських амбіцій.

“Ні. Я тому тут і виступаю, бо мені нічого не потрібно. Ми хочемо відкрити шлях для нового покоління людей, які зможуть все поміняти”, – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він прем’єром.

Нагадаємо, що зібрання під егідою руху “За очищення” в Харкові 19 січня – вже третій антикорупційний форум за останні півтора місяця (після Одеси й Києва).

Читайте також:
Гацько розповів, хто фінансує Антикорупційний форум Саакашвілі

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм у Харкові сказав, що антикорупційний рух, ініційований Саакашвілі, швидше за все, буде перетворено на партію.

“Майбутнє руху, форма, в яку він виллється, визначається тими цілями, які будуть озвучені. Найбільш імовірно створення партії. Я не виключаю, що частина учасників форуму захоче брати участь у політичному русі. Це не означає, що всі будуть цим займатися, але хтось захоче піти на вибори, хтось захоче залишитися в апараті руху”, – сказав Найєм.

Фото: FB Світлана Заліщук

Фото: FB Світлана Заліщук

Крім нього, варто додати, в антикорупційному русі беруть участь “молоді” депутати з Блоку Порошенка – вихідці з журналістського середовища – Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, деякі інші.

“Я не думаю, що волю та прагнення такої великої кількості людей можна звести до одного посту – посади прем’єр-міністра. Це неправильно. Це масовий рух, люди довіряють, і Михеїл Саакашвілі як лідер може його вести. Але це не той рух, який створюється під одного лідера. Тут важливо, як рух викристалізується знизу”, – додав Мустафа Найєм.

Читайте також:
Садовий – чемпіон за рівнем позитивного ставлення українців.
Далі – Саакашвілі, Москаль, Кличко й Порошенко

“Губернатор” Донеччини “наїхав” на Саакашвілі, який приїхав на Донбас піаритись

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна