“Азов” назвав фейком відео, в якому “страйкболісти” погрожують Голландії терактами

 

Увечері 18 січня в YouTube з’явилося відео, на якому люди в масках, що вдають із себе бійців полку Нацгвардії “Азов”, погрожують “діяти на території Нідерландів” та знищувати голландців, якщо нідерландський уряд протягом місяця не підпише угоду про асоціацію України та ЄС.
Один із бійців промовляє текст звернення українською мовою (деякі слова – з легко вгадуваним російським акцентом), потім його доповнює англомовний чоловік. Наприкінці сюжету люди в масках підпалюють прапор Нідерландів.
Станом на 11:00 19 січня відео набрало трохи більше 13 тисяч переглядів.

Ролик опублікований невідомими на новоствореному youtube-акаунті ПАТРІОТ, хоча оформлений так, щоби створити враження офіційного відео “Азову”.

Сам полк “Азов” на офіційному сайті та на youtube-каналі спростував свою причетність до відео із закликами до терору проти Нідерландів. Відповідно до заяви “азовців”, фейковий ролик – продукт російської пропаганди.

“З першого погляду зрозуміло, що ці особи ніяк не можуть бути «азовцями»: відсутність полкових шевронів, нестатутне взуття, нехарактерна уніформа тощо.
Але чим це відео просто викликає сміх – це страйкбольними автоматами. Кожен, хто хоч мінімально знається на зброї, відразу помітить це. У страйкбольні репліки АК-74М (яких на озброєнні в полку просто немає) вставлено магазини від АКМ зовсім іншого калібру!
Коментувати далі якість цього фейку сенсу взагалі немає. Хіба що варто згадати голос «головного представника», який навіть на слух ідентичний голосу попередніх «антиазовських» фейків від російського агітпропу”, – сказано в заяві полку “Азов” на його сайті.

Кадр фейкового відео

Кадр фейкового відео

При тому, що промовець на фейковому відео заявляє про потребу приєднання України до ЄС, “Азов” вказує, що ніколи не підтримував ідею вступу України у Євросоюз.

“Азовці”, як і належить українським націоналістам, завжди негативно сприймали ідею вступу України у Євросоюз, відстоюючи Балто-Чорноморську альтернативу для нашої держави. Крім того, із самого початку свого існування полк стояв на позиції єдності європейських народів у боротьбі проти азійського нашестя, яку б форму воно не приймало (пострадянську чи ісламську).
Тому спалювати прапор європейського народу-союзника, а тим паче з аргументацією “за ЄС”, бійцям “Азову” немає жодного сенсу”, – заявляють у формації “Азов”, утвореній на основі активістів правого й ультраправого спрямування.

За даними “Європейської правди”, про пропагандистську атаку повідомлені МЗС Нідерландів та посольство України в цій державі.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви “за” чи “проти” ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна