Велика група нардепів внесла проект закону про скликання Конституційних зборів

 

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проект закону (№3781) про процедуру підготовки проекту нової Конституції України.

Як зазначено на сайті парлементу, законопроект 18 січня було направлено на розгляд профільного комітету.

Ініціаторами законопроекту є народні депутати Сергій Тарута (позафракційний), Олексій Скрипник, Наталія Веселова та Іван Мірошніченко (“Самопоміч”), Ігор Луценко (“Батьківщина”), Віктор Чумак, Єгор Фірсов та Леонід Козаченко (Блок Петра Порошенка), Олександр Кірш, Віктор Романюк та Микола Княжицький (“Народний фронт”).

Законопроектом запропоновано встановити процедуру підготовки та розгляду проекту нового Основного закону за умови ініціювання народом України питання про необхідність ухвалення нової Конституції на всеукраїнському референдумі.

Проект закону “Про процедуру підготовки проекту нової Конституції України” можна подивитися за цим посиланням.

Передбачається, що розробляти такий документ буде орган установчої влади – Конституційні збори України, який обиратиметься на загальнонаціональних виборах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна