На Луганщині СБУ й Тука перехопили 280 млн. грн. у шахраїв “ЛНР”

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією запобігли незаконному відшкодуванню з державного бюджету майже 280 мільйонів гривень за начебто надані послуги з водопостачання.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, яке поширив також голова ЛОВЦА Георгій Тука.

Представники компанії, яка раніше надавала послуги з водопостачання на Луганщині, подали документи на відшкодування різниці в тарифах у розмірі 280 млн. грн. за 2008-2013 роки. Адже, відповідно до чинного українського законодавства, підприємства-постачальники комунальних послуг мають право на отримання з бюджету держави компенсації, якщо їх фактичні витрати перевищують затверджені тарифи.

Співробітники спецслужби у ході перевірки з’ясували, що підприємство існує тільки “на папері”. Компанія фізично не знаходиться за місцем своєї реєстрації на території контрольованій Україною, не здійснює виробничої діяльності та не має штату працівників. Керівник комерційної структури перебуває на окупованій території, інтереси фірми представляє інша особа за довіреністю, яка має ознаки фіктивності.
При цьому підприємство фактично контролюється російською фінансово-промисловою групою, а його кінцевими власниками є комерційні структури зареєстровані в офшорних зонах.

За оперативною інформацією, у разі отримання компенсації частина коштів надійшла б на рахунок фірми зареєстрованої у т.зв. “ЛНР”, яка також сплатила б “податки” до бюджету терористичної організації.

СБ України поінформувала керівництво Луганської обласної військово-цивільної адміністрації про шахрайську схему. Спільними діями перерахування коштів було блоковано, підприємству офіційно відмовлено в отриманні бюджетних коштів.

Читайте також:
Георгій Тука: “Отака я сволота”. Думки про радикалізм

Губернатор Луганщини Тука не хоче платити борг за аеропорт, який тепер під “сепарами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна