Українські біатлоністки здобули перше “золото” сезону КС, обставивши на класі господарок-німкень. ВІДЕО

 

Українські біатлоністи виграли перше в сезоні 2015/16 “золото” Кубка світу. Жіноча – а то яка ж! збірна не мала рівних в естафеті 4х6 км на етапі в німецькому Рупольдингу.

На фініші Олена Підгрушна та німкеня Лаура Дальмаєр видали просто шалену драматургію, але колишня заступниця міністра спорту таки випередила суперницю на 1,2 секунди.

Хід гонки

Саме жіночої естафети в німецькому Рупольдингу очікували українські уболівальники, оскільки це був реальний шанс на першу медаль у 2016 році.
Уже на стартовому відрізку Ірина Варвинець пройшла стрільбу без хиб і передавала естафету Юлії Джимі на другому місці. Джима також не підвела і два вогневі рубежі пройшла чисто. Причому віддала естафету Валентині Семеренко з відривом у 28 секунд.
Валя мала час пройти дистанцію комфортно, але вийшло навпаки. Чотири поспіль промахи лежачи після стрімкого ходу – і Семеренко біжить на штрафне коло, відстаючи від булоруски Писарєвої на 22 секунди.
У стрільбі стоячи Семеренко виправилася, припустившись лише одного промаху, і скоротила відставання від лідерки до восьми секунд. Тут Писарєва видихалася, на деякий час зійшла з траси – і Семеренко передає естафету Підгрушній перша!

Фора перед німецькою командою була 23 секунди, але за Німеччину бігла Лаура Дальмаєр. Суперечка була жорсткою. Дальмаєр нині швидка, як “мерседес”, та Підгрушна взяла досвідом.
Підпустивши суперницю на 18 сек., у стрільбі лежачи Олена б`є бездоганно – влучна і Дальмаєр. На трасі німкеня остаточно ліквідовує відставання й обходить українку.
Все мала вирішувати “стійка”. І саме на останній стрільбі, стоячи, Дальмаєр припускається одного промаху, а Підгрушна знову “насипає” чисто і на фінішне коло йде з перевагою над німкенею у 8 секунд!
Тут уже Підгрушна виклалася на усі 100% і навіть більше. Дальмаєр скорочула відставання на гірці, але на рівних частинах траси українка поновлювала відрив.

На останніх 400 метрах Підгрушна “везла” Дальмаєр майже 4 секунди. Представниця Німеччини не атакувала, почала штурм вже на самому фінішному відрізку, однак зробила це запізно. І ще раз помилилася, обравши той самий коридор, що й Олена.

Класично “зачинивши хвіртку” без порушення правил, Підгрушна виграла гонку.
Лаура була знервована таким фінтом Олени, німецький стадіон, засвистів. Хай там як, Україна виграла “золото” в останній гонці цього етапу Кубка світу!

Третя – Італія, росіянки фінішували четвертими, збірна Білорусі – аж на 13-й позиції.

Блискучою естафетної перемогою жіноча збірна Україна повернула собі друге місце в Кубку націй, обійшовши команду Чехії і відірвавшись від італійок. Попереду – німкені.
Зате унікальна ситуація склалася в заліку естафетних гонок: три команди – Україна, Італія і Німеччина – ділять перше місце з однаковою кількістю балів. Попереду ще три командні гонки в цьому сезоні. Продовження в Антхольці вже наступного тижня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна