ОНОВЛЕНО. Внаслідок нападу терористів у Буркіна-Фасо загинули 4 українці – власники ресторану

 

Жертвами теракту бойовиків “Аль-Каїди Магрібу” на ресторан і готель в африканській країні Буркіна-Фасо стала українська родина.
Про це повідомляє глава МЗС України Павло Клімкін.

“Вражений терористичною атакою в Буркіна-Фасо і загибеллю сім’ї українців – трьох дорослих і дитини 10 років. Трагедія для всіх нас”, – написав міністр закордонних справ у “Твіттері”.

Згодом Клімкін уточнив, що дитині було 9 років.

Українська сім’я, що загинула в Буркіна-Фасо, володіла рестораном Cappuccino , на який напали терористи. Про це повідомив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Євген Ігнатовський.

“За наявною інформацією, загиблі громадяни були вихідцями з Харкова. Зараз відомо, що одна громадянка і дитина разом із чоловіком, громадянином іншої держави, тимчасово проживали в Уагадугу. Вони були власниками ресторану, який став об’єктом нападу терористів”, – сказав Ігнатовський каналу “112”.

араз дипломатичні представництва приймають заходи по репатріації тіл загиблих на Батьківщину.

За даними місцевих ЗМІ, заклад Cappuccino був дуже популярним серед іноземців, які проживають у Буркіна-Фасо, і став першим місцем, яке атакували джихадисти.

Нагадаємо, в ніч на 16 січня в результаті нападу ісламських бойовиків на готель в Уагадугу загинули загалом не менше 27 осіб.
17 січня надійшло повідомлення про 28-му жертву.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна