Нова поліція Дніпропетровська почала роботу під потужним снігопадом

Із 17 січня у Дніпропетровську заступає на патрулювання вулиць нова поліція. Склавши присягу під сильним снігопадом, роботу розпочали 950 патрульних поліцейських, повідомляє місцевий сайт 056.ua.

На церемонію прийняття присяги до Дніпропетровська мали приїхати прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Dnipro-policia4

У зв’язку з цим центр Дніпропетровська було частково перекрито, що дуже обурило багатьох коментаторів у соцмережах. За їхніми відгуками, під’їхати до Фестивального причалу з боку Нового мосту було неможливо.

Dnipro-policia-prysiaha2

Проте жоден із вищеперелічених високих гостей на церемонію в результаті не приїхав через погані погодні умови. Про це у своєму “Фейсбуці” повідомив мер Дніпропетровська Борис Філатов, який також виставив кілька фото з новими поліцейськими.

Як повідомив начальник патрульної поліції Дніпропетровщини Володимир Богоніс, патрульні забезпечуватимуть охорону громадського порядку позмінно, по 12 годин. Після денної зміни – вихідний, після чого поліцейські чергуватимуть у нічну зміну.

Dnipro_policia

А очільник МВС Арсен Аваков у своєму “Фейсбуці” повідомив, що 950 патрульних поліцейських Дніпропетровська пройшли жорсткий відбір із 8123 кандидатів. Загалом конкурс пройшли 974 людини, змогли закінчити навчання – 950.

Как в песне – «Невзирая на снег и дождь..»Сегодня в 11.00 на фестивальном причале в Днепропетровске принесли присягу …

Опубліковано Arsen Avakov 17 січня 2016 р.

“З них – 23% дівчата, 86% – з вищою освітою, кожен десятий – учасник АТО. Багато спортсменів (32 КМС, 5 майстрів спорту, 1 МСМК). 13% раніше служили в органах МВС (в основному в добровольчих батальйонах МВС “Дніпро-1” і “Січеслав”)”, – додав Аваков.

Також міністр перелічив наступні міста, у яких почне роботу нова патрульна поліція: Івано-Франківськ (30 січня), Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого).

Потім – Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов’янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми.

“Загалом до травня 2016 року у штаті нової патрульної поліції країни працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських”, – заявив Аваков.

Dnipro-policia3

Фото з Facebook Бориса Філатова і Арсена Авакова

Читайте також:
Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна