В Україні на АЗС почав дешевшати бензин

Ціна бензину в деяких мережах автозаправних станцій почала знижуватися на тлі домовленостей з нафтотрейдерами, досягнутими в ході наради за участю керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Антимонопольного комітету за дорученням прем’єр-міністра України.
Про це повідомили в прес-службі Міненерго.

“За результатами моніторингу ринку, який проводить відповідна експертно-аналітична група, низка автозаправок 16 січня о 00:00 почала зниження ціни на бензин та дизельне пальне. Зокрема автозаправки «Укрнафта», «Сентоза», «Авіас», «Мавекс», ANP, «Маршал» знизили ціну на бензин на 50 коп. та ціну на дизельне пальне на 1 грн. 50 коп, – повідомили в Міненерго. – Заправки UPG знизили ціну бензину на 50 коп., дизельного пального на 75 коп.”.

У міністерстві зазначили: є передумови до того, що й інші гравці на ринку в найближчі кілька днів долучаться до тенденції зниження цін, реагуючи на подешевшання нафти.

Раніше, 13 січня, міністр енергетики Демчишин провів зустріч з операторами українського ринку нафтопродуктів. Ішлося про те, що на фоні світового здешевлення нафти має опускатися й ціна нафтопродуктів в Україні. Україна імпортує близько 70% нафтопродуктів. Співрозмовники зазначили, що на ціноутворення впливає як ціна на нафту, так і валютна ситуація, ставки акцизів на паливо і логістика.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна