Підрозділ “Аль-Каїди” взяв на себе відповідальність за терористичний напад в Уагадугу

Унаслідок нападу ісламістських бойовиків на низку будівель у столиці африканської країни Буркіна-Фасо, місті Уагадугу, загинули щонайменше 20 людей.
Пізніше кількість жертв зросла до 27.

Напад терористів стався увечері в п’ятницю, 15 січня. Бойовики спочатку атакували кафе Cappuccinno, де згодом на терасі знайшли десять трупів.
Очевидці повідомляли, що принаймні частина нападників спілкується арабською мовою.

Головною мішенню бандитів став готель Splendid у діловому центрі Уагадугу, де бойовики захопили заручників.
У районі готелю зав’язався бій, відбулася силова операція за участі поліції, армії, жандармерії, гелікоптерів.

Штурмова операція зі звільнення заручників проводилася за підтримки військових Франції та США (останні тримають у Буркіна-Фасо військовий контингент у складі 75 осіб, у тому числі 15 при посольстві).

Як повідомляє CNN, із готелю звільнили 63 заручників, серед них був міністр державної служби, праці та соціального захисту Буркіна-Фасо Клеман Савадого.

Як розповів журналіст Жан-Батіст Діпама, котрий став свідком події, він бачив шістьох нападників, що розділилися на дві групи по три людини.
За його словами, терористи приїхали на джипах з номерними знаками сусіднього Нігера. Одна з груп атакувала готель, а друга – кафе навпроти.

Відповідальність за напад взяла на себе “Аль-Каїда в країнах ісламського Магрібу”.
Угрупування “Аль-Мурабітун”, що є підрозділом “Аль-Каїди”, заявило, що це воно провело атаку, схожу на напад на готель у сусідньому Малі в листопаді 2015 року, коли загинуло 22 людини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна