У Вінниці дали 14 років тюрми заочно покаліченому землякові, який воює за “ДНР”

Вінницький міський суд заочно засудив до 14 років позбавлення волі мешканця Калинівки Вінницької області Вадима Майстренка, який воює на боці “ДНР”. Вирок оголосили 14 січня. Про це Укрінформу повідомила прес-секретар суду Катерина Сільницька.

“Сьогодні колегією суддів, які слухали справу Вадима Майстренка, оголошено вирок, яким за вчинені злочини його позбавлено волі на 14 років. Судили чоловіка заочно, позаяк наразі він перебуває на непідконтрольній Україні території”, – повідомила Сільницька.

За її словами, 23-річного Майстренка визнано винним у злочинах, передбачених ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, – “створення терористичної групи чи терористичної організації”.

вадим майстренко - Русский из Калиновки 4

Принаймні торік Майстренко воював проти України у складі незаконного воєнізованого формування “Спарта” під орудою російського бойовика “Мотороли”, обстрілював “кіборгів” у Донецькому аеропорту.
Там він отримав прізвисько “Русский из Калиновки”.

Вадим Майстренко: профіль терориста на сайті “Миротворець”, фото >>>

У коментарі вінницькому “33-му каналу” близький товариш Вадима розповідав про повороти долі Майстренка таке:
– Він служив десантником у 95-й бригаді ЗСУ. Коли повернувся, почав активно займатись кікбоксингом. У 2013 році Вадим із хлопцями їздили “тітушками” в Київ на Антимайдан, щоб заробити грошей.
Характер у Вадима був завжди непростий, часто у стані алкогольного сп’яніння він з’ясовував стосунки. В травні 2013 року у Гущинцях Вадим побив двох людей. Тоді правоохоронці проти нього порушили провадження за фактом хуліганства. А через місяць хлопець знову потрапив у халепу — у Калинівці біля кафе знову з кимось побився. Тоді хлопець отримав три роки умовно і через кілька тижнів виїхав із міста.

І друг, і мати Майстренка вважають, що він утік до “ДНР” не через політичні переконання, а через проблеми із законом.

вадим майстренко - Русский из Калиновки 1

Торік стало відомо, що під час боїв за Донецький аеропорт Вадим Майстренко отримав поранення, втратив два пальці на лівій руці, лікувався в шпиталі. Надалі на фотографіях у соцмережах він намагається ховати цю руку.

На цьому фото видно, що в Майстренка (ліворуч) немає двох пальців на лівій руці

На цьому фото видно, що в Майстренка (ліворуч) немає двох пальців на лівій руці

За зізнаннями друзів терориста, ще до того, як з’яcувалося, на чиєму боці воює Майстренко, він часто телефонував до знайомих бійців “Ягуара”, інших знайомих з українського боку, випитував їхню чисельність та місця дислокації. І деякі хлопці розповідали, бо тоді ще не знали, де служить земляк.

Вадим Майстренко (в центрі)

Вадим Майстренко (в центрі)

– Коли я запитав Вадима, чому він поїхав до Донецька й коли повернеться, ось що він мені відповів: «Я нікого й ніколи не боявся… Ми до вас не йдемо, ми вас виженемо, ми на своїй землі. Це ви до нас прийшли, і це ваша помилка. Коли ви спали вдома, я ночував на вокзалі. І я буду допомагати бойовикам, бо вони рятують у біді, а ви — ні. Додому не повернуся, ніхто мене вже там не чекає», – розповідав “33-му каналу” один із друзів злочинця.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна