Порошенко даватиме електрику лише в український Крим. А Донбас може стати нашим у 2016-му

Україна готова негайно відновити поставки електроенергії в Крим, але лише на умовах, коли у контракті півострів буде названий українським.
Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції на Банковій.

“Ми готові поставити електроенергію, але в український Крим. Хочете – беріть. Не хочете – почекаємо повернення українського суверенітету до Криму”, – сказав він.

За словами президента, Росія (країна – окупант Криму) відмовилася від такого формулювання в контракті про поставку електроенергії на півострів.

Також Порошенко запевнив, що Україна не проводить жодної енергетичної блокади Криму. Він додав, що на півострові живуть українці і Україна відстоює їх інтереси.

При цьому, відповідаючи на запитання журналіста кримськотатарського каналу ATR, Петро Порошенко визнав: Україна має різні тактики поведінки щодо повернення суверенітету на Донбасі та в Криму.

“Давайте не будемо нещирими: наша тактика дій на Донбасі і в Криму є різними. І терміни (повернення контролю) на Донбасі і в Криму – різні”, – заявив Порошенко.

Він розповів, що постійно координує дії влади із лідерами громадської блокади Криму, але закликає усіх дотримуватись порядку.

“Вантажне залізничне сполучення закрито? Закрито. Чому? Оформіть правильно документи. Як і в питанні постачання електроенергії. Я не вітаю підрив опор. Але прозора економічна позиція, або ми працюємо по договорах, де Крим – це Україна, або ми не постачаємо”, – заявив Порошенко.

Крім того, за словами Порошенка, цілком реальною є ситуація, що Україна в 2016 році поверне суверенітет над Донбасом.
Відповідно, на повернення Україні Криму Порошенко розраховує пізніше.

Читайте також:
“Держрада Криму” ухвалила заяву про “геноцид з боку України”
і вимагає Раду безпеки ООН з приводу блокади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна