Україна і “сепари” домовилися в Мінську про масштабний обмін полоненими

Найближчими днями між Україною та самопроголошеними “ДНР” і “ЛНР” має відбутися масштабний обмін полоненими.
Про це повідомляє Ірина Геращенко за підсумками першої цього року зустрічі Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання на Донбасі.

“За українською ініціативою прийнято рішення – і його ВСІ підтвердили, що найближчими днями має відбутися звільнення більше 50 громадян… Ця цифра включає тих, хто має бути звільнений з обох сторін. Ми надали конкретні пропозиці”, – написала Геращенко, представниця України в гуманітарній підгрупі “Мінська”, у своєму “Фейсбуці”.

Інший представник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі Віктор Медведчук раніше повідомляв через свою прес-службу:
“Нами (Україною) напередодні великого православного свята Різдва, виходячи з гуманітарних міркувань та з метою якнайшвидшого повернення цих людей додому, було зроблено пропозицію, згідно з яким ми готові віддати 36 осіб, обмінявши їх на 25, які повинні бути передані українській стороні”.

Ірина Геращенко також розповіла, що представник України у Тристоронній групі Леонід Кучма “дуже жорстко поставив питання доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до тюрем на окупованих територіях”.

“Українська сторона з великим жалем констатує: режим тиші, який повинен був встановитися на Донбасі під час святкування Різдва Христового і Нового року, так і не став реальністю.
Україна наполягає: без припинення вогню неможливі ані проведення розмінування, ані нормальне вирішення політичних, гуманітарних та економічних питань.
Саме тому Україна підтримує ініціативу представника Росії Бориса Гризлова про оголошення режиму тиші, який повинен розпочатися негайно”, – зазначила у свою чергу у FB прес-секретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте також:
У Мінську стартували нові переговори по Донбасу. Україна зафіксувала свої позиції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.