Стало відоме місто базування збірної України на Євро-2016. ВІДЕО

Якщо ви в червні цього року їдете на чемпіонат Європи з футболу й хочете жити поруч зі збірною України, то адреса вже відома.
Національна збірна України обрала базою місто Екс-ан-Прованс. Це на південному сході Франції, за 27 км від Марселя.

Про це повідомляють “Факти” з посиланням на офіційний сайт Екс-ан-Прованса.

Спорткомплекс “Каркассонн” доступний для збірної України з 23 травня до завершення виступу команди на турнірі.

Довідково

Екс-ан-Прованс (фр. Aix-en-Provence) — місто та муніципалітет у Франції, у регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег, департамент Буш-дю-Рон.
Населення — 140 684 осіб.
До моря звідси – близько 30 км (в напрямку Марселя).
Найближчий аеропорт – Марсель.

Екс-ан-Прованс – одне з найкрасивіших міст Франції. Вимощені бруківкою старовинні вулички, палаци провансальської знаті 17-18 століть у стилі італійського бароко, елегантні фасади старовинних особняків з ажурними кованими балконами, міська ратуша з готичною годинниковою вежею і, звісно ж, безліч фонтанів, що колись врятували Екс від чуми, – все це створює неповторну чарівність міста, овіяного вічним прованським містралем.

Незважаючи на свою розкішну історичну та культурну спадщину, місто сповнене життя й креативної енергії – в основному завдяки місцевому університету, знаменитій Європейській академії музики та безлічі арт-фестивалів.

Також Екс-ан-Прованс вважається французьким центром антикваріату: на тутешніх блошиних ринках і в антикварних крамничках копаються у пошуках рідкостей колекціонери й любителі з усього світу.

У Екс-ан-Провансі народився та провів більшу частину свого життя художник Поль Сезанн. Тут, у колежі Бурбон, зародилася дружба між Сезанном і Емілем Золя.

Відео:

Нагадаємо, що в груповому етапі фінальної частини Євро-2016 збірна України зіграє з командами Німеччини (12 червня в Ліллі), Північної Ірландії (16 червня в Ліоні) та Польщі (21 червня в Марселі).

Читайте також:
Стали відомі суперники й дати спарингів збірної України в березні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.