В ОАЕ дозволили продовжувати візу без виїзду з країни

В Об’єднаних Арабських Еміратах скасували закон, згідно з яким для того, щоб отримати нову туристичну візу, необхідно виїхати з країни щонайменше на один місяць. Про це повідомляє “Смак подорожника”.

Іноземці, які перебувають в ОАЕ, тепер можуть продовжити візу на місці. Це коштує 570 дирхамів (155 доларів).

Нові правила стосуються майже всіх типів віз. Вони поширюються на транзитну візу, візу терміном 1 місяць, візу на 90 днів, студентську візу, візу резидента й візу за направленням на лікування.

Подати документи на нову візу та сплатити вказану суму необхідно до закінчення терміну чинної візи. В  іншому разі доведеться сплатити штраф або виїхати з ОАЕ.

Нова процедура проходитиме майже в автоматичному порядку, що допоможе прискорити процес.

Крім продовження візи, нововведення також дозволяє змінити статус візи.
Тобто кожен іноземець, який прилетів до ОАЕ за туристичною візою, а потім, скажімо, знайшов там роботу, відтепер офіційно може змінити статус своєї візи з туристичної на резидентську.

За старими правилами власники туристичної візи повинні були покинути країну мінімум на один місяць, щоб заново в’їхати в ОАЕ за новою візою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна