Ситуація в зоні АТО загострилася. Біля Семигір’я відбувся бій

Ситуація в зоні АТО знову загострилася – впродовж минулої доби бойовики 35 разів порушували умови перемир’я уздовж всієї лінії розмежування.
Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в “Фейсбуці”.

У районі Донецька бойовики зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляли Піски, Опитне, Авдіївку, Верхньоторецьке. Українські позиції біля Мар’їнки терористи обстріляли з ручного протитанкового гранатомета. У районі Красногорівки з напрямку окупованої Старомихайлівки “працював” снайпер бойовиків.

“Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети, окупанти намагались спровокувати наших захисників на відкриття вогню у відповідь у районі Новгородського, Зайцевого та Майорська, які розташовані північніше Горлівки”, – зазначили у штабі.

Неподалік Світлодарська зафіксовано застосування бойовиками великокаліберних кулеметів, в районі Луганського били снайпери.

На тій же ділянці, поблизу Семигір’я, відбулося бойове зіткнення.

“У результаті короткого бою із застосуванням стрілецької зброї наші бійці відкинули нападників на вихідний рубіж”, – повідомили в прес-центру штабу АТО.

Неподалік Троїцького, на кордоні Донецької та Луганської областей, бойовики пристрілювали 82-мм міномет.

На Луганщині пізно ввечері по опорних пунктах українських підрозділів у районі Кримського терористи відкрили вогонь із гранатометів, а також мінометів калібру 120 мм, застосування яких заборонено мінськими домовленостями.

Напередодні повідомлялося, що на околиці міста Горлівка внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець.

Крім того, на Світлодарській дузі противник застосував важке озброєння – наші позиції поблизу с. Троїцьке були обстріляні з танка.

Ситуація на сході країни (карта АТО) станом на 12:00 12 січня 2016 року за даними РНБО України

Ситуація на сході країни (карта АТО) станом на 12:00 12 січня 2016 року за даними РНБО України

На окремих ділянках бойовики різко нарощують зусилля з ведення розвідки і проведення диверсій (переважно мінування) силами диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Відзначається різке розходження в рівні професіоналізму ДРГ: якщо групи спецназу ГРУ ГШ ЗС Росії діють професійно, то групи з місцевих бойовиків, які пройшли курс підготовки в “навчальних центрах”, демонструють вкрай низький рівень підготовки (аж до підриву на власних мінах і розтяжках), пише координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук у Facebook.

 

Також, за даними “ІС”, на окупованій території на деяких ділянках уздовж лінії розмежування військовослужбовці ЗС РФ здійснюють геодезичні роботи з перевірки ступеня промерзання ґрунту.
Можлива мета цих дій – з’ясування можливості використання бронетехніки в наступальних діях проти українських військ. Зокрема, такі геодезичні роботи проводяться на південь від Донецька, в смузі до району Докучаєвська.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна