Георгій Тука: “Отака я сволота”. Думки про радикалізм

Георгій Тука
голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації

Так зване “письмо к другу” (FB)

Почну з того, що, мабуть, не варто видавати в паблік ті розмови, які я веду з тобою один-на-один, друже. Але, проїхали. Висновки я вже зробив.
Далі.

Друже, голова людині дається Богом не лише для того, щоб нею їсти та розмовляти, але й думати. Невже для тебе “відкриття Америки”, що радикалізм дорівнює маргіналізації?

Покерувавши, ти, нажаль, так і не зрозумів: успіх лежить не в площині військових дій, а в зміні світогляду суспільства, твоїх сусідів, твоїх колег, твоїх співгромадян. Врешті-решт, прийнявши участь в виборчій компанії, ти, нажаль, її програв… з тріском.

Я розумію біль людей, які втратили малу Батьківщину. Але, треба мати виваженість, пропонуючи повернути окуповані території будь-якою ціною. Невже треба мати дуже багато клепок в голові, щоб зрозуміти: успіх маргіналів-сепаратистів обумовлений лише потужною допомогою Росії!. За будь-яку ціну…

По-перше. Хто має платити цю ціну? Чи не диво, але переважна більшість “фейсбучних патріотів”, які волають “треба розстріляти/розрубати”, бажають аби це зробив хтось інший (ти, я, інші люди).

Панове, яким кортить “розстріляти” судей. Прийдіть і розстріляйте, а не постіть різну херню і не підбурюйте людей!

Своїми закликами ви робите таку саму сволочну справу як і ті покидьки, які вивели людей в серпні під ВРУ і гукнули “бий депутатів”. Самі мерзотникі залишились осторонь. А от один хлопчина, який пройшов війну, отримав контузію, цей хлопчина жбурнув-таки гранату….
До чого це призвело – відомо. От тільки самі “диригенти” гуляють на свободі, а, деякі – в ВРУ. Сволота!

В неділю в Києві будуть поминати тих героїв 90-го батальону, які віддали своє життя в ДАПі. Хлопців, яких я знав особисто, телефони яких ще й досі зберігаються у мене. І я не хочу ще раз днями не випускати з рук телефон, очікуючи дзвінка свого сина: чи живий? чи здоровий?

Ти мені розповідав про “свою стратегію повернення територій”. Що ж ти її сам не оприлюднив?

Задам тобі, друже, лише одне питання, яке витікає з твоєї “радикально-геніальної стратегії”: чим ти збираєшся “стратегічно відповідати” в разі, якщо “кремлівський йолоп” вирішить завітати до нас своєю авіацією?.. Дулі в полі будеш йому крутити в відповідь? А на залпи “Буратіно”? А чим ти будеш заправляти техніку, за які кошти?

Отже, друже, голова для того, щоб перш, ніж ляпати метлою, думати і обмірковувати. Принаймні, якщо ти бачиш себе в ролі керівника, який несе відповідальність за все (!) населення міста/району/області, навіть, якщо тобі не до вподоби їхні політичні уподобання.

Ти відповідаєш за всіх! В іншому випадку (на мою думку) – тобі місце в військовому підрозділі або в партизанському загоні (хоча, і ті, і інші опікуються і цивільним населенням теж).

Дозволю собі, друже, на правах старшого, надати дві поради:
– згадай китайське прислів’я про берег ріки і очікування тіла ворога, яке пропливе повз тебе,
– іноді краще помовчати.

p.s. Щодо закидів про те, що я не приймаю на роботу патріотів. Ось, лежить переді мною резюме людини. Три вищі освіти! Інститут фізичної культури, економіка та управління персоналом. Чудово! Багаторічний досвід роботи в… митних органах. Непогано! Але… людина бачить себе головою обласної освіти!.. А я, вибачте, анти-патріот і сепаратист-консерватор, – на цій посаді цю людину не бачу. Отака я сволота.

Читайте також:
Губернатор Луганщини Тука не хоче платити борг за аеропорт, який тепер під “сепарами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна