Міноборони похвалилося збільшенням свого фінансування на 16%

Видатки Міністерства оборони України на 2016 рік затверджені на рівні 55,5 млрд. гривень. Це 2,45% валового внутрішнього продукту.
Порівняно з 2015 роком, ресурс Міноборони зріс на 7,6 млрд. гривень або на 16%.
Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Міністерства оборони Олексій Чернобай.

За його словами, із загальної суми 11,4 млрд. гривень (або 20%) призначається на розвиток озброєння та військової техніки, 3,2 млрд. (6%) – на підготовку Збройних сил”.
Витрати на тилове забезпечення становлять 6,5 млрд. гривень, на виплату допомоги по інвалідності – 1 млрд., на будівництво житла для військовослужбовців – 700 млн. гривень.

Як стверджує полковник Чернобай, затверджений ресурс дозволить суттєво підвищити рівень грошового забезпечення військовослужбовців відповідно до вимог президента України.

“Зокрема, рядовий військовослужбовець за першим контрактом одержуватиме не менше 7 тис. гривень на місяць, а командир бригади – 14,5 тис. гривень”, – повідомив речник МО.

До того ж, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року “Про затвердження Порядку підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором”, з військовослужбовців та працівників ЗСУ, котрі виконують завдання у зоні АТО, не буде стягуватися військовий збір у розмірі 1,5 % грошового утримання.

Олексій Чернобай поінформував, що в рамках державних закупівель паливно-мастильних матеріалів, речового, іншого майна тилу та послуг тилового призначення у 2015 році Міністерство оборони уклало 851 договір і додаткову угоду на загальну суму 8,287 млрд. гривень.

Цього місяця Міноборони укладе 415 договорів та угод на загальну суму 1,820 млрд. гривень, за якими має отримати у січні продукції на 362,5 млн. гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна