Десантники вивезли 20 дітей із Луганщини на Західну Україну

Військовослужбовці однієї з аеромобільних бригад не тільки відвойовують українську землю на Сході, а й ведуть боротьбу за Україну у дитячих серцях.
Як повідомляє прес-центр центр штабу АТО, сьогодні, 12 січня 2016, зі Старобільська (Луганська область) виїхали двадцять маленьких мандрівників, аби відкрити для себе Західну Україну.

За словами заступника аеромобільної бригади по роботі з особовим складом майора Ігоря Бороздюка, для поїздки були відібрані діти з малозабезпечених сімей віком від 7 до 12 років.

“Переважно ці маленькі українці мешкають у селах Старобільського району, – повідомив офіцер. – Жоден із них не був на Західній Україні, не знайомий зі звичаями, культурним життям та побутом цього регіону”.

Поїздка організована за сприяння голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, а ідея створення справжнього свята для дітей Луганщини, що перебувають в зоні проведення антитерористичної операції, належить бійцям Високомобільних десантних військ ЗС України.

“Подорож до Галичини триватиме п’ять діб. Головна її мета – дати дітям розуміння, що Україна єдина як для дорослих, так і для маленьких її мешканців”, – каже майор Ігор Бороздюк.

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО загострилася. Біля Семигір’я відбувся бій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна