Помер Девід Боуї

Видатний британський музикант, продюсер і актор Девід Боуї помер 10 січня 2016 року на 70-му році життя. Як повідомляє Sky News, причиною смерті Боуї стала онкологія.

January 10 2016 – David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with…

Опубліковано David Bowie 10 січня 2016 р.

“Девід Боуї тихо пішов із життя в оточенні своїх родичів після відважної 18-місячної боротьби з раком. Розуміючи, що багато хто захоче поділитися цією втратою, просимо вас поважати приватне життя сім’ї в час їхньої жалоби”, – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці артиста у Facebook.

Минулої п’ятниці Девід встиг відзначити свій день народження – йому виповнилося 69. Того ж дня вийшов його останній альбом під назвою Blackstar (“Чорна зірка”).

На студійному диску Blackstar усього сім пісень. Журнал Rolling Stone назвав цю платівку “найкращим шедевром Боуї, створеним з часів 1970-х”.
Тривалість першої композиції Blackstar сягає близько 10 хвилин. Окрім вокалу Боуї, вона включає григоріанські пісноспіви та електронні ритми.
Диск записано за участі джазових музикантів.

Біографія Боуї

Девід Боуї народився 8 січня 1947 року в Лондоні. Він почав музичну кар’єру в кінці 1960-х і невдовзі здобув популярність завдяки своїм музичним експериментам. Прославила його пісня Space Oddity, що вийшла 1969 року.

У 1972 році Боуї створив яскравий образ персонажа на ім’я Зіггі Стардаст. Його сингл Starman з альбому The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars увійшов у топ-10 хіт-параду Великої Британії.

У 1975-му Девід добився першого визначного успіху у США, випустивши у співавторстві з Джоном Ленноном сингл Fame. Він також співпрацював із гуртом Queen — 1981 року вони спільно записали трек Under Pressure, який потрапив на вершини британських та американських чартів.

У 1990-х і 2000-х Боуї активно експериментував із музичними жанрами, граючи білий соул, індастріал, AOR, джангл тощо.

У 2002 році музикант посів 29-те місце в рейтингу ВВС “100 найвидатніших британців”.

Упродовж музичної кар’єри Боуї було продано 136 мільйонів його платівок, що дозволило йому увійти в десятку найбільш успішних артистів в історії популярної музики Великої Британії.

Загалом у його творчому доробку – понад 100 синглів і 26 студійних альбомів, шість із яких входять у список “500 найвидатніших альбомів усіх часів” за версією журналу Rolling Stone.

Талановитий в усьому, Девід Боуї також активно знімався в кіно. Найвідоміші фільми за його участю – “Людина, що впала на землю”, “Артур і мініпути”, “Остання спокуса Христа”, “Зразковий самець”, “Престиж”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна