Тіна Кароль у січні 2014-го майже пів тисячі разів зв’язувалася з організатором “тітушок” Чебою, – Луценко

 

Під час подій Майдану в січні 2014 року співачка Тіна Кароль (Тетяна Ліберман) мала понад 470 телефонних розмов із кримінальним авторитетом “Чебою” – Олександром Чеботарьовим, який є фігурантом розслідування щодо організаторів “тітушок” та може бути причетний до викрадення і вбивства майданівця Юрія Вербицького.

Відповідні свідчення з матеріалів кримінальної справи виклав у Facebook журналіст, колишній народний депутат Ігор Луценко, якого разом з Вербицьким викрадали 21 січня 2014 року.


З оприлюдненої таблиці видно, що Ліберман була основною співрозмовницею Чеботарьова в січні 2014-го.

“До речі, щодо Тіни Кароль, котра на державних та інших статусних заходах співає. Завжди для мене це моторошний символізм нашої епохи, бо громадянка Ліберман Тетяна Григорівна мала 471 телефонне з’єднання з кримінальним авторитетом Чебою у той місяць, коли Чеба організовував вбивства і викрадення майданівців”, – написав Ігор Луценко фейсбуці.

Раніше в коментарі “24-му каналу” Ігор Луценко заявляв, що тіньовий бізнесмен Олексій Чеботарьов “Чеба” має підконтрольних депутатів у фракції “Слуга народу” в парламенті ІХ скликання, це зокрема Сергій Литвиненко.
Зі слів Луценка, Литвиненко довгий час керував одним зі спиртзаводів, який, як кажуть, донедавна контролював Чеба. Цей Чеба під час Майдану фінансував керівників “тітушок”, які розправлялися з майданівцями, зокрема Юрія Крисіна, а також тих, хто викрадав Луценка й Вербицького.

Як писали “Наші гроші”, Олексій Чеботарьов контролює значну частку нелегального ринку спирту і алкогольних виробів. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, був наближений до колишнього міністра внутрішніх справ часів Януковича Віталія Захарченка та займав високе місце в ієрархії наближених людей до Віктора Януковича.




За словами Ігоря Луценка, Чеботарьов після Майдану втік до Росії, що нібито не заважає йому й досі контролювати “Укрспирт”.

Згідно до даних телефонного трафіку, раніше озвучених у суді, Олександр Волков, підозрюваний у викраденні майданівців Вербицького й Луценка, до третьої ночі перебував в офісі Чеботарьова, після чого поїхав до лікарні, де перебували побиті Вербицький і Луценко. Коли Вербицького та Луценка викрали й вивезли з лікарні в Бориспільський район, телефон Волкова переміщувався за тим самим маршрутом, яким їх вивозили.

Як відомо, що після викрадення з Олександрівської лікарні Києва, допитів та катувань побитого журналіста і громадського активіста Ігоря Луценка викинули на дорозі під Києвом, і він зміг добратись до людських будинків. Юрія Вербицького з важкими травмами злочинці покинули в лісі під селом Гнідин, залишивши на морозі. Він помер вранці 22 січня. Львівський активіст став одним із перших загиблих майданівців.

Олександр Волков був уперше взятий під варту терміном на 60 діб без застави рішенням Печерського райсуду Києва 29 липня 2017 року.

Співачка Тіна Кароль була зіркою урядового концерту на Майдані Незалежності в День Незалежності 24 серпня 2019 року.

Читайте також:
“Слуга народу” Литвиненко під час Майдану понад 20 разів телефонував керівнику “тітушок”, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна