На Донеччині 60-річний чоловік закопав на городі арсенал гранат – “глушити рибу”

 

Поліцейські на Донеччині провели обшук за місцем мешкання 60-річного жителя Красногорівки, виявивши чотири гранати.

Отримавши оперативну інформацію, правоохоронці спільно з вибухотехніками 12 вересня провели обстеження території і вилучили три бойові гранати Ф-1 та одну – РГД-5 із запалами до них. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт ГУ НП Донецької області.

“Місцевий мешканець закопав боєприпаси у власному городі та пояснив, що планував за допомогою гранат рибалити”, – ідеться в прес-релізі.

За словами господаря, він нібито знайшов боєприпаси ще навесні та вирішив їх приберегти, щоб потім глушити рибу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 – “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України.

Днем раніше в ГУ НП повідомляли, що протягом першого тижня проведення оперативно-профілактичних заходів у рамках операції “Зброя” поліцейські Донецької області вилучили з незаконного обігу 15 гранат, 3 гранатомети, 70 тисяч патронів та понад 70 кг вибухівки.

“Нагадуємо, у випадку, коли людина добровільно здала до поліції зброю та боєприпаси, які зберігалися незаконно, вона звільняється від кримінальної відповідальності за це правопорушення”, – зазначають у поліції Донеччини.

Читайте також:
На Дніпропетровщині п’яний чоловік розважався
жбурлянням бойових гранат у ставок

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна