У “ДНР” підривають боєприпаси, щоб звинуватити Україну в обстрілах, – СЦКК

 

Бойовики “ДНР” імітують артилерійські обстріли, щоб звинуватити військових ЗС України у зриві режиму припинення вогню.
Про це ввечері 12 вересня повідомив прес-центр штабу АТО з посиланням на заяву української сторони Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

“Незаконні збройні формування ОРДО активно застосовують під час «шкільного» перемир’я тактику підриву інженерних боєприпасів в районі своїх позицій з метою імітації артилерійських обстрілів зі сторони підрозділів Збройних сил України та звинувачення їх у порушенні режиму припинення вогню”, – йдеться в повідомленні.

Випадки “фейкових” обстрілів спостерігачі СЦКК помітили після 22:00 11 вересня, коли після хаотичного вогню в бік позицій ЗСУ бойовики підірвали боєприпаси біля селища Василівка Донецької області, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу та в безпосередній близькості до якої бойовики обладнали свої позиції.

“Зазначені дії НЗФ ОРДО супроводжувались заявами щодо загроз життю обслуговуючого персоналу ВНС, який був змушений припинити роботу та укритися у небезпечному місці””, – заявили в СЦКК.

Цього ж вечора у штабі АТО заявили, що з початку доби 12 вересня до 18:00 бойовики зменшили активність обстрілів – їх було лише чотири.
“Водночас навіть незначна активність ворога призвела до поранень наших бійців. Так, близько 7-ї ранку під час обстрілу опорного пункту сил АТО з гранатомета біля Кримського два військовослужбовці української армії отримали поранення”, – повідомили у штабі. 

Донецькі бойовики заявляли, що українська сторона напередодні випустила близько 20 мін по ОРДО.

Читайте про добу 11 вересня:
АТО: 36 обстрілів, найгарячіше в Приазов’ї, але без втрат

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна