ДПСУ зачитала Саакашвілі адмінпротокол про незаконний перетин кордону

 

Представник Державної прикордонної служби зачитав Михеїлу Саакашвілі адміністративний протокол про незаконний перетин ним українського держкордону.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Це сталося у вівторок, 12 вересня, біля готелю “Леополіс” у Львові, де зупинився позбавлений громадянства Саакашвілі після переходу через кордон, у присутності журналістів, народних депутатів та адвокатів.

Михеїл Саакашвілі заявив, що добре знається на юриспруденції, і протокол йому мали вручити впродовж трьох годин після порушення кордону, зараз же, за словами політика, спроби прикордонників зробити це є незаконними.

“Якби вони принесли цей протокол протягом трьох годин, коли ми перетнули кордон – вони не можуть сказати, що я десь ховався, я був на головній площі Львова разом з тисячами львів’ян, – то я б взяв без питань цей протокол. Але те, що зараз вони приносять – це порушення закону”, – сказав лідер “Руху нових сил”.

Його адвокати підтвердили правдивість цієї заяви, посилаючись на норми Кодексу про адміністративні правопорушення.

Коли представник ДПСУ запитав Саакашвілі, чи може той надати документи, що засвідчують особу, екс-президент Грузії відповів: “Документи і посвідчення – вони у вашого президента, у нашого президента України в кабінеті”.

“Я офіційно заявляю, що паспорт, який вкрали у мене [під час перетину кордону], згідно з інформацією, яку я отримав від дуже і дуже поінформованих джерел, зараз знаходиться в кабінеті у президента України Порошенка Петра Олексійовича. Йому принесли паспорт вранці, коли він прийшов на роботу після нашого повернення в Україну. Це інформація, яка у мене зараз є”, – додав Саакашвілі.

Михеїл Саакашвілі відмовився підписувати оприлюднений ДПСУ документ, зазначає канал “Еспресо TV”.

Перед зачитуванням протоколу прихильники Саакашвілі, які зібралися перед входом у готель, блокували доступ прикордонників до політика.
На місці події також присутні працівники поліції.

У коментарі “Еспресо” речник Держприкордонслужби Олег Слободян зазначив, що протокол тягне за собою адмінштраф або арешт на термін до 15 днів.

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався ПП “Шегині” і разом із групою з політиків не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна