Саакашвілі таки потрапив на територію України, попри посилені кордони. ВІДЕО

 

Соратники екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі увечері 10 вересня прорвали кордон з українського боку на пункті пропуску “Шегині” у Львівській області і провели Саакашвілі, позбавленого громадянства, на територію України.

Про це повідомляють учасники подій із числа активістів партії Саакашвілі “Руху нових сил”.

Як випливає з оприлюдненого відео, під час прориву кордону сталася бійка між соратниками Саакашвілі та поліцією. У результаті сутички прибічники екс-голови ОДА вирвали його з оточення прикордонників та затягнули на українську територію.

Народний депутат від “Батьківщини” Іван Крулько, який перебуває поряд із Саакашвілі, повідомив, що українські прикодонники були вимушені пропустили екс-главу Одеської ОДА через ПП.

“Українські прикордонники пропустили Саакашвілі… Зараз він проходить кордон разом зі своїми прихильниками”, – повідомив близько восьмої години вечора.

У коментарі ЗМІ факт сутички підтвердив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Відео:

Перед цим польські прикордонники на ПП “Медика/Шегині” пропустили Саакашвілі на вхід в Україну, і він тривалий час перебував у “нейтральній зоні”.

Українські прикордонники не пропускали політика. Була інформація про “мінування” пункту пропуску та його перевірка.

Раніше в неділю, 10 вересня, Михеїл Саакашвілі відмовився від попереднього плану перетинати кордон через ПП “Краковець”, пояснивши це бажанням уникнути провокацій – через те що влада стягнула на цей ПП “тітушок”. Саакашвілі в супроводі журналістів і політиків (Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Мустафа Найєм, Іван Крулько, Віктор Чумак та ін.) вирішив їхати потягом “Інтерсіті +” із Перемишля до Києва та проходити прикордонний контроль під час руху поїзда.
Однак через понад дві години після визначеного розкладом часу, 13:07, поїзд так і не рушив зі станції. В “Укрзалізниці” заявили, що поїзд затримався через “особу, яка не має підстав для в’їзду в Україну”. При цьому жодна перевірка документів не відбувалася.

Зрештою швидкісний поїзд № 715 “Перемишль – Київ” виїхав із Перемишля о 17:52.

Михеїл Саакашвілі заявляв, що знову має намір їхати через “Краковець”, проте вирушив на пункт пропуску “Шегині”.

Читайте також:
У Генпрокуратурі пояснили, як Саакашвілі може потрапити в Україну
й подати до суду

Україна отримала від Грузії запит на видачу Саакашвілі

Як писала “Новинарня“, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко “припинив” українське громадянство лідера “Руху нових сил”, екс-голови Одеської ОДА, екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, на підставі рішень ДМСУ і комісії з питань громадянства при президенті.

За даними ЗМІ, підставою для позбавлення громадянства України Саакашвілі став той факт, що при набутті українського паспорта в травні 2015 року він вказав в анкеті недостовірні дані про відсутність кримінальних справ проти нього. Насправді в Грузії проти екс-президента розслідується кілька кримінальних проваджень.

Сам він називає це політичними переслідуваннями з боку нової проросійської влади Грузії, а позбавлення його громадянства України – боротьбою президента Порошенка з політичними конкурентами.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавили в грудні 2015 року – через набуття ним громадянства України.

Після позбавлення громадянства України Саакашвілі вже відвідав Польщу, Угорщину, Литву та ін.

Читайте також:
Брата Саакашвілі відпустили з поліції і вже не депортують

На 10 вересня Саакашвілі заанонсував в’їзд із Польщі до України через ПП “Краковець” на Львівщині та оголосив про намір потрапити в країну, попри заборону силовиків.

Прикордонна служба суттєво посилила охорону кордону на цьому відрізку, стягнувши особовий склад та засоби захисту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна