У Гельсінкі почав роботу Європейський центр з протидії гібридним загрозам

 

Центр покликаний допомогти країнам у протидії новим загрозам, націленим на дестабілізацію держав, повідомляє Yle.

Під гібридними загрозами засновники центру мають на увазі поширення неправдивої інформації, атаки проти інформаційних систем, інші види атак за допомогою сучасних технологій. Вони розглядаються як ворожі дії, спрямовані на дестабілізацію країн без формального оголошення війни.

До діяльності центру долучилися Фінляндія, Швеція, Норвегія, США, Франція, Німеччина, Велика Британія, Іспанія, Польща, Естонія, Латвія й Литва. Передбачається, що в майбутньому до центру можуть приєднатися інші країни.

Представники центру наголошують, що його мета – не пряме відбиття гібридних атак, а передусім дослідницька робота.
Центр буде також організовувати спільні навчання і поліпшувати способи обміну інформацією.

На семінарі з нагоди відкриття центру заступник генерального секретаря НАТО Арндт Фрейтаг фон Лорінгхофен зазначив, що Росія є однією з головних країн, за якою центр спостерігає.

“Як приклади можна привести анексію Криму, події на сході Україні і кібератаки проти Демократичної партії США. Росія є одним з головних діячів, але не єдиним”, – цитує його MediaSapiens.

Нині в центрі працюють сім співробітників. Решта країн-членів повинні прислати у Фінляндію своїх співробітників найближчим часом. Центр також тісно співпрацює з Євросоюзом і НАТО.

Читайте також:
Країни ЄС і НАТО створили центр протидії гібридним загрозам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна