Екс-міністр юстиції Лавринович отримав у Генпрокуратурі підозру

 

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович у четвер, 7 вересня, сходив до Генпрокуратури, де йому вручили підозру в захопленні державної влади.

Про це розповів журналістам сам екс-міністр після відвідування ГПУ, передає “Укрінформ”.

“Була слідча дія – вручення мені підозри”, – сказав Лавринович.

Екс-міністр юстиції зазначив, що йому інкримінують захоплення державної влади.

За словами його адвоката Євгена Солодка, Лавриновичу загрожує до 15 років позбавлення волі. Юрист також наголосив, що в четвер питання про обрання запобіжного заходу Лавриновичу не порушувалося.

“Далі буде слідство. Процесуальна поведінка Олександра Володимировича є бездоганною, тому казати, що існують ризики того, що він буде ухилятися і чинити якісь перешкоди слідству, – їх просто не існує, цих ризиків”, – уточнив Солодко.

Адвокат додав, що підозра налічує близько 10 сторінок, але “там дуже багато посилань на різні нормативно-правові акти, і зробити їх аналіз – це потребує часу”.

Як писала “Новинарня“, 6 вересня Генеральна прокуратура повідомила про підозру в захопленні влади екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу. ГПУ звинувачує їх у тому, що вони у вересні 2010 року без рішення Верховної Ради через КС змінили Конституцію, повернувши її текст у редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.

22 лютого 2014 року, одразу після втечі Януковича, Верховна Рада своєю постановою повернула до Конституції зміни від 2004 року.

Читайте також:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна