Стартувала нова сесія Ради. Починають із реформи освіти. ВІДЕО

 

У вівторок, 5 вересня, Верховна Рада України відкрила роботу сьомої сесії VIII скликання.

Як інформує “Новинарня“, вранці в сесійній залі присутні (зареєструвалися) 375 народних депутатів. Також присутні прем’єр-міністр Володимир Гройсман та члени Кабміну, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, посадові особи, яких Верховна Рада обирає і дає згоду на призначення, представники громадських організацій і засобів масової інформації, глави дипломатичних представництв та інші офіційні особи.

У виконанні хору прозвучав Державний Гімн України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій та прем’єр Гройсман виступили перед народними депутатами.

У порядку денному парламенту на 5 вересня – законопроект про освіту в другому читанні, до якого запропоновано понад 1700 поправок.

6 вересня голосування не передбачено, лише робота в комітетах.

Раніше повідомлялося, що Рада на новій сесії планує ухвалити законопроекти з п’яти ключових реформ: освітньої, пенсійної, правової (внесення змін до кодексів), реформи парламенту і медичної реформи.

Читайте також:
Комітет ВР схвалив законопроект про освіту до другого читання:
українською викладатимуть усюди, навіть у школах для меншин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна