Путін перевернув ідею Порошенка про миротворців на Донбасі “з ніг на голову”, – Геращенко

 

Президент Росії Володимир Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

Про це написала у “Фейсбуці” перший заступник голови Верховної Ради, представниця президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Путін, у найкращих традиціях гібридної війни, намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернути все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення. Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію. Для нас це – лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими мордором територіями, лінія, яка має зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном”, – наголосила Геращенко.

“Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців уздовж лінії дотику. Кремлівські сценарії й спроба підміни понять, спотворення самої ідеї миротворців не пройдуть. Миротворці повинні бути введені на всю окуповану росіянами територію, аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їх мандат має закінчуватися на українсько-російському кордоні. А це – «Ізварино» й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар’їнка, як того дуже хочеться російському вождю”, – заявила вона.

Як повідомляла “Новинарня“, президент РФ Володимир Путін у Китаї заявив, що не проти введення на Донбас миротворців ООН, але тільки за виконання низки умов – зокрема, розміщення їх лише уздовж лінії розмежування та консультацій на цю тему з керівництвом організацій “ДНР” та “ЛНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна