Президент Додон заборонив військовим Молдови брати участь у традиційних навчаннях в Україні

 

Президент Молдови Ігор Додон заборонив військовим своєї країни брати участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017, які на початку вересня стартують на Львівщині.

Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker.

Додон опублікував на своїй сторінці в Facebook офіційний лист до міністерства оборони.
Додон нагадав, що, відповідно до чинного законодавства, для участі молдовських військових в міжнародних навчаннях необхідний дозвіл президента як верховного головнокомандувача, і зазначив, що такого дозволу не давав.

Додон розпорядився, щоб всі приготування до навчань були скасовані, а організаторів Rapid Trident сповістили про те, що армія Молдови не братиме участі в заходах.

Як відомо, наприкінці серпня в.о. міністра оборони Георге Галбура сповістив президентуру про участь 57 військових Молдови в навчаннях Rapid Trident, які пройдуть на Яворівському полігоні у Львівській області, для підготовки до миротворчої місії в Косово.
Галбура зазначив, що молдовські військові беруть участь в цих навчаннях з 1996 року в рамках програми “Партнерство заради миру”, а все спорядження і розміщення оплачується організаторами.

Нагадаємо, що військовослужбовці Молдови разом із військовими країн-членів НАТО взяли участь у параді в Києві з нагоди Дня Незалежності України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна