На хабарі затримали ще одного депутата-ляшківця, тепер у Вінниці. ФОТО

 

Прокуратура Вінницької області затримала на хабарі депутата обласної ради – голову постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища.

Як поінформувала 5 вересня прес-служба відомства, депутат вимагав та отримав від заявника неправомірну вигоду в сумі 3 тисячі доларів США за позитивні висновки комісії та підготовку проекту рішення облради.
Вона мала дати згоду на продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки однієї з ділянок пісковиків у Ямпільському районі та включення його в перелік проектів рішень, внесених для розгляду на сесію обласної Ради.

Зазначену особу затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Правоохоронці не називають прізвище затриманого.

Водночас, згідно з даними на сайті Вінницької облради, комісію очолює представник Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Крисько.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

За вчинене кримінальне правопорушення депутату загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна.

Нагадаємо, попереднього тижня на хабарах затримали двох місцевих депутатів від партії Ляшка – у міськрадах Фастова і Рівного.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна