Прокуратура порушила кримінальну справу через замальовані “Емпоріумом” революційні графіті

 

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення історичних малюнків часів Майдану на стіні будівлі по вул. Грушевського, 4 в Києві.
Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 3 вересня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті, які були нанесені в ході історичних подій Революції Гідності на фасаді будинку по вул. Грушевського”, – написав очільник ГПУ.

“Як відомо, наказом Міністерства культури України N869 від 15.10.2014 року місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у місті Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року віднесено до об’єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 298 КК України (“нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури”), – нагадав він у “Фейсбуці”.

“Крім того, бізнес вандалів з “Емпоріума” найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи.
Разом – сила”, – додав він.

Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що 2 вересня власники магазину люкс-меблів та інтер’єрів “Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4 замалювали “Ікони революції”, що зберігалися на стіні будівлі від початку силового протистояння в січні 2014 року. Власник магазину Ігор Доценко при цьому зневажливо відгукнувся про революційні графіті.
В неділю, 3 вересня, громадські активісти побили вітрини “Емпоріуму”, обписали будівлю й підпалили біля входу шини.
Український інститут національної пам’яті і власник будівлі – Інститут історіії Україна НАНУ – закликали прокуратуру притягнути орендарів до відповідальності за вандалізм.

Читайте більше:
“За знищені ікони”. Активісти побили вітрини “антимайданівського” магазину
й запалили там шини. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна