Брата Саакашвілі відпустили з поліції і вже не депортують

 

Брата екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі Давида відпустили з Печерського райвідділу міграційної служби,  куди його доправили 2 вересня після затримання.

Про це позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко – партнер Саккашвілі по партії “Рух нових сил” – заявив біля Печерського райвідділу ДМС.

Він зазначив, що директор департаменту міграційної служби, який у суботу не працює і в якому перебуває увесь пакет документів щодо Давида Саакашвілі, була у відділку поліції, куди його доправили.

“На запитання, чи Давид є затриманим, чи він може піти, чи до нього застосовують елементи примусу, , вона (директор департаменту міграційної служби) відповіла “Ні”, після чого Саакашвілі встав і пішов”, – повідомив Дерев’янко.

За його словами, у поліції брату Саакашвілі хотіли вручити “протокол про адмінпорушення, штраф та документ, що він має покинути територію України у певний період”.

“Якщо цього не відбувається, вступає в дію механізм примусового видворення”, – зазначив нардеп.

Також він заявив, що зі слів представників міграційної служби, Давида Саакашвілі доправила до них поліція, а раніше його запрошували відвідати ДМС.

“Документів про те, що вони його запрошували, вони надати не змогли”, – додав депутат.

Він додав, що до Печерського райвідділку поліції було викликано оперативну групу поліції та повідомлено про злочин працівниками правоохоронних органів (“незаконне затримання”).

За його словами, у понеділок представники Саакашвілі, ймовірно, звернуться до суду.

“Це (затримання) є фактом тиску, агресії і залякування Михеїла Саакашвілі”, – заявив Дерев’янко.

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив, що Давид Саакашвілі залишив Печерський райвідділ ДМС, поїхав додому і буде “продовжувати жити і спокійно працювати в Україні”, пише “Інтерфакс-Україна“.
За його словами, протокол про адміністративне затримання Давида Саакашвілі відсутній, а законні підстави перебувати в Україні у Саакашвілі були.

Як відомо, 2 вересня Михеїл Саакашвілі повідомив, що представники МВС затримали його брата Давида та доправили до  Печерського райвідділу ДМС.
В МВС заявили, що співробітники Нацполіції в Києві доставили брата екс-президента Грузії до органів Державної міграційної служби з тим, щоб він покинув територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 квітня Михеїл Саакашвілі заявив, що його брату Давиду скасовано посвідку на проживання в Україні.

26 липня президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі громадянства України.
Формальною підставою для припинення громадянства стало нібито приховування ним у 2015 році, коли екс-президент Грузії набував громадянство України, інформації про кримінальні справи проти нього у Грузії.

Саакашвілі заявив, що 10 вересня прибуде з Польщі на кордон України і через пункт пропуску “Краковець” (Львівська область) спробує в’їхати в Україну.
Українські прикордонники не збираються впускати його до країни.

Читайте також:
У Генпрокуратурі пояснили, як Саакашвілі може потрапити в Україну
й подати до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна