У США від повеней, спричинених ураганом “Харві”, вибухнув хімічний завод

 

Ураган “Харві” у США призвів до вибуху на хімічному заводі, розташованому неподалік затопленого міста Х’юстон.

Представники екстрених служб повідомили про два вибухи і чорний дим, який видно на території заводу компанії Arkema, пише BBC Україна.

Завод припинив роботу в п’ятницю, ще до початку “Харві”. Але через сильні зливи, які спричинив ураган, на заводі вийшла з ладу система охолодження хімічних речовин. Територію підприємства затопило, внаслідок чого припинилося електропостачання – включно з резервними генераторами, які також затоплені.

Згідно із заявою компанії, запобігти вибуху було неможливо.

Завод Arkema займається виробництвом органічних пероксидів, і хімікати, які зберігаються там, становлять небезпеку при високих температурах.

“Тепер речовини можуть вибухнути і викликати потужну пожежу. Високий рівень води на території, а також відсутність електрики не залишають нам жодної можливості цьому запобігти”, – цитує Reuters голову компанії Річарда Роуера

За словами очільника Arkema, потенційна пожежа навряд чи перекинеться за територію заводу, проте, жителів округу Гарріс у радіусі 2,4 км навколо заводу евакуювали.

Наслідки урагану “Харві” забрали життя вже щонайменше 33 осіб. Тисячі людей врятували з затоплених будинків, 33 тисячі перебувають у тимчасових притулках.

Національна метеорологічна служба США знизила статус “Харві”, проте синоптики й надалі прогнозують сильні дощі над східним Техасом і західною Луїзіаною.

Губернатор Техасу Грег Еббот заявив, що ситуація поки не буде покращуватись. Очікується, що найближчі кілька днів повінь триватиме.

За словами губернатора, штат потребуватиме 125 млрд. доларів з федерального бюджету для відновлення після урагану.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна