“Концтабір Мідаса навпаки”. Віце-прем’єр показала, скільки в Криму російських військ

 

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Російська Федерація перетворила окупований Крим на концентраційний табір, де найбільшою цінністю є російська зброя.
Про це віце-прем’єр написала у “Фейсбуці”, розмістивши діаграми зі статистикою військової присутності РФ у Криму.

“Окупувавши Крим, Росія заповнила його такою кількістю зброї, яку має далеко не кожна європейська країна”, – заявила вона.

“Міфічний герой Мідас перетворював усе, до чого торкався, на золото, а усі території, до яких дотягаються руки РФ, перетворюються на великі концентраційні табори, де найбільшою цінністю є російська зброя, яку тримають безправні і злиденні люди”, – зазначила віце-прем’єр.

“У багатьох куточках світу Москва створила зони небезпеки і страху, за допомогою яких дестабілізує різні регіони планети.
Чи справді вона така сильна? Ні. Як і вся сучасна Росія, її армія теж є радянським спадком із минулого. Сила Росії в її зухвальстві і нерішучості вільного світу.
Вона сильна доти, доки їй не чинять опору. Навіть найслабший може перемогти хулігана, коли починає справедливо відстоювати свою гідність та права. А ми – далеко не найслабші”, – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

З інфографіки, яку розмістила у ФБ віце-прем’єр, станом на 3 липня відомо, що на окупованому півострові розміщено 22 900 російських військових, 30 бойових кораблів, 5 підводних човнів, 106 артилерійських систем, 120 засобів протиповітряної оборони, 583 бойових броньованих машин, 58 бойових вертольотів, 113 бойових літаків, 30 танків, 56 реактивних систем залпового вогню та 16 берегових ракетних комплексів.

Читайте також:
У Криму окупанти запустили крилату ракету з берегового комплексу “Утьос”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна