Ветеран АТО Різниченко знову затопив у писок “радянському псевдоветерану”. ВІДЕО

У Київському будинку ветеранів стався конфлікт між учасником АТО Дмитром Різниченком та головою Всеукраїнської громадської організації ветеранів-підводників Сергієм Шабовтою.

Як повідомляє “24-й канал“, Шабовта відмовився відповідати на запитання журналіста, на які потреби його організація витрачає державні кошти.
Після цього в ситуацію втрутилися ветерани АТО, і Різниченко вдарив 61-річного Шабовту в обличчя.

Сталося це в понеділок, 28 серпня. Цього дня громадська рада при Міністерстві соціальної політики мала погодити бюджет фінансування “ветеранських” організацій до кінця року. Та зрештою через фінансові неточності документи відправили на доопрацювання.

Відео “24-го каналу”:

Як пояснив Різниченко в коментарі “Обозревателю“, Шабовта отримав по обличчю за образу Майдану.

“Він сказав: «Ваш Майдан треба було розігнати». Сказав про це в обличчя всім людям, які туди прийшли”, – наголосив ветеран АТО.

Різниченко також нагадав, що конфлікт “тягнеться давно – не конкретно з Шабовтою, а з усіма організаціями, що входять у громадську раду при Міністерстві соцполітики”.

“Ми будемо продовжувати боротися, поки всі ці с*** не відповідатимуть за вкрадене”, — запевнив Різниченко.

“Повірити не можу, що мушу знов протестувати проти цього лайна!” – написав він у “Фейсбуці” після інциденту.

“Я повернувся з відпустки й одразу пішов на засідання радянських псевдоветеранів – тих самих, які крали ветеранські гроші з бюджету Мінсоцполітики, і з бюджетів інших міністерств, і з місцевих бюджетів. Тих самих, боротьбі з якими ми присвятили всю минулу весну і половину літа. Сьогодні вони збиралися знову пиляти бюджетні гроші, на наступне вже півріччя.
Знаєте, що я дізнався? Замість урізання цій московській агентурі збільшено фінансування. Замість переведення фінансування на конкурсну основу, про що клявся міністр [соцполітики Андрій] Рева – фінансування псевдоветеранів залишено за старою схемою“, – обурився учасник АТО, який тепер очолює громадський рух “Новий вогонь”.

Як писала “Новинарня“, березні під час засідання громадської ради при Міноборони ветеран АТО Дмитро Різниченко вдарив лобом в обличчя голову громадської ради при Міністерстві оборони, 67-річного генерал-полковника запасу Віктора Палія.




Згодом Різниченко та інші активісти оприлюднили матеріали, які свідчать, що прорадянські ветеранські організації, котрі не мають відношення до АТО, отримують величезні суми з державного бюджету України, при тому що ці кошти йдуть здебільшого на статутну діяльність і бюрократичні потреби, а також на акції з виразним проросійським ідеологічним забарвленням.

Попри активний опір волонтерів та ветеранів-АТОвців, міністр соцполітики Рева схвалив видатки на перше півріччя, які розписали між собою “старі” ветеранські організації. При цьому Рева висловлював готовність запровадити конкурсний підхід до розподілу коштів у другому півріччі.

Читайте також великий матеріал “Новинарні“:

“Будьте ви прокляті”. Як волонтери й АТОвці відсувають псевдоветеранів від бюджетного корита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна