Генсек ООН закликав сторони конфлікту на Донбасі тримати “шкільне перемир’я”

 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав сторони конфлікту на Донбасі забезпечити дотримання “шкільного перемир’я”.
Як повідомляє Центр новин ООН, про це заявив прес-секретар Гуттереша Стефан Дюжаррік.

“Він (генсек ООН) наголосив, що необхідно забезпечити стабільність режиму припинення вогню, і закликав усі сторони конфлікту повністю дотримуватися цього режиму – особливо в тому, що стосується захисту цивільного населення, яке найбільше страждає від потужних бойових дій”, – ідеться в заяві офісу Гутерріша.

Генсек ООН знову заявив про підтримку зусиль ОБСЄ, Тристоронньої контактної групи і “нормандської четвірки” щодо пошуку взаємоприйнятного рішення. Гутерріш закликав усі зацікавлені сторони працювати в цьому напрямку.

Читайте також:
Порошенко дав вказівку ЗСУ, реагуючи на заклик Макрона і Меркель

Як відомо, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон 28 серпня закликали Росію та Україну докласти більше зусиль для повного припинення вогню на сході України.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що Мінські угоди не дозволяють відповідати на обстріли.

Із 25 серпня в зоні АТО оголошено “шкільне перемир’я”, про яке домовилася Тристороння контактна група в Мінську.

Читайте також:
Лідери “нормандської четвірки” підтримали перемир’я з нагоди
початку навчального року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна