Біля стадіону “Динамо” розбили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Сенику

 

У Києві вандали розбили меморіальну дошку Героєві Небесної сотні Романові Сенику, встановлену його родиною з Яворівського району Львівської області.

Про це у “Фейсбуці” написала сестра Сеника Леся Лисак.

“Погляньте, як божеволiють в центрi столицi, в День Незалежностi. Коли багатомiльйонне вiйсько гордо крокує центром столицi, коли навкруги тисячi полiцiянтiв, охоронцiв, i нiхто з них не помiчає, як якась пiдла, боягузлива сволота розбиває малесенький монумент пам’ятi Героя Небесної Сотні Романа Сеника. Це святе мiсце, куди рiднi могли принести квiти, помолитись. Те, що вони самi (за власний кошт поставили), тому що держава досих пiр не спромоглась гiдно увiковiчнити подвиг Героїв. Воно добре усвiдомлює, що розбиваючи його – розбиває серця рiдних, глибше ранить i без того зраненi душi”, – написала сестра загиблого майданівця.

За словами Лесі Лисак, фото понищеної меморіальної дошки їй прислала з Києва дружина іншого Героя Небесної сотні – Олександра Бадери, дошка якого розміщена поряд.

“Світлана Бадера написала заяву в поліцію. А я чекаю інформацію, чи розпочалося розслідування… Можливо, доведеться їхати самій у Київ”, – зазначила сестра Сеника.

Волонтер Назар Приходько уточнив, що меморіал Романа Сеника родичі облаштували біля стадіону “Динамо” імені Валерія Лобановського на Грушевського, де був смертельно поранений Герой.

“…Невідомі виродки розбили меморіальну плиту одному з перших чотирьох Героїв Небесної сотні, ветерану війни на Балканах Роману Сенику, який був важко поранений під час боїв на Грушевського 22.01. 2014 року, в результаті чого помер від ран 25.01.2017”, – написав він у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, 24 серпня на вулиці Грушевського кинули гранату в родину Героя України, воїна АТО Валерія Чибінєєва та облили фарбою і намагалися підірвати пам’ятник воїнам АТО.

Читайте також:
У Полтаві невідомі розбили ще три меморіальні дошки
– на честь загиблих в АТО і Петлюри

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна