Захарченко присвоїв Донецьку звання “місто-герой”. Новий народ “ДНР” – “шахтарський”

 

Ватажок бойовиків так званої “ДНР” Олександр Захарченко своїм “указом” присвоїв Донецьку “звання “Місто-герой”.
Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайти сепаратистів, урочистості з приводу цієї юридично нікчемної події відбулися ввечері 26 серпня, напередодні Дня шахтаря, який також є Днем міста для Донецька.

“Я народився в Донецьку і люблю це місто. Я можу розповісти майже про всі його вулиці, якими архітекторами вони були побудовані. Я можу назвати будівлі, які вистояли під час Великиї вітчизняної війни. Для мене Донецьк – це моє дитинство і юність. Вітаю всіх з Днем міста! У мене для всіх його жителів є подарунок – указом “глави Донецької народної республіки” за мужність, стійкість і масовий героїзм, виявлені захисниками міста Донецька в боях за свободу і незалежність “Донецької народної республіки”, присвоїти місту Донецьку звання “Місто-герой”… З указом вручається медаль “Золота зірка”. Дорогі донеччани, тепер ми живемо в місті-герої, яке будемо захищати, як і раніше”, – заявив Олександр Захарченко.

Ведучі назвали цей день “знаменним для шахтарського народу і всього Донецького краю”:

“У заході взяли участь: офіційна делегація з [окупованої Росією] Республіки Крим, керівники міністерств і відомств “ДНР”, глави міст і районів республіки… Гості привітали “главу ДНР” трикратним “Ура!” – пише офіційний сайт сепаратистів “ДНР онлайн”.

Як видно з фото, зроблених під час церемонії, Захарченко виголошував промову, маючи на піджаку таку саму “зірку героя ДНР”, яку він вручив місту Донецьк своїм “указом”.
Як відомо, “героєм ДНР” Захарченко зробив фактично сам себе ще 28 лютого 2015 року. Крім нього, такі фейкові відзнаки було присвоєно іншим терористам ОРДО, серед яких Кононов (перше нагородження 3 жовтня 2014), Гіркін “Стрєлков”, Бородай, Павлов “Моторола”, Толстих “Гіві” та багато інших, зокрема й депутат ДД РФ Йосип Кобзон.

У місті ще до указу Захарченка встановили оновлену стелу зі словами “Донецк город-герой”.

Цього ж дня в “Шахтар Плазі” було підписано “угоду про встановлення побратимських зв’язків між містами Донецьк і Сімферополь” – це зробили глава окупаційної адміністрації Сімферополя (Крим) Геннадій Бахарєв і “в.о. глави адміністрації Донецька” Олексій Кулемзін.

До Дня міста в Донецьку 26 серпня відбулися й інші масові заходи – зокрема, концерт класичної музики з нагоди 6-річчя утворення художнього музею “Арт-Донбас”, відкриття нового сезону Донецької опери, міжнародний турнір зі змішаних єдиноборств (у головному бою донбасівець Микита Крилов побив Маро Перака з Хорватії). Завершився турнір виступом російської співачки Аніти Цой.

Як пишуть сайти сепаратистів, більшість подій підводяться під так звану “гумпрограму з возз’єднання народу Донбасу” – постійно наголошується, нібито в заходах беруть участь представники з території Донецької області, підконтрольної Україні.

Читайте також:
СБУ знає телефон Захарченка й отримала доступ до його розмов

Соцмережі висміяли Захарченка, прабабусю якого
“американці визволили в Рейк’явіку”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна