“Зі святом, дорога Батьківщино”. Кримчани привітали Україну з Днем незалежності. ВІДЕО

 

Мешканці окупованого Росією Криму до Дня незалежності України записали відео, на якому читають рядки з вірша Василя Симоненка “Де зараз ви, кати мого народу?”.

Як повідомляє “Крим.Реалії“, в акції взяли участь мешканці Севастополя, Сімферополя, Бахчисарая, Феодосії.

Ініціатори ідеї розповіли, що локації для зйомок обрали не випадково. Так, до ролика потрапили Володимирський собор у Херсонесі, який нещодавно російський президент Володимир Путін запропонував зробити “російською Меккою”, Херсонеський маяк, навколо якого розташована російська військова частина, пам’ятник Тарасу Шевченку в Сімферополі, біля якого періодично затримують місцевих проукраїнських активістів, будівля парламенту Криму й управління поліції у Феодосії.

​”Ідея ролика – показати, що ми всі – українці, незалежно від національної, етнічної, релігійної й іншої приналежності, незалежно від того, перебуваємо ми на материковій Україні або в Криму – ми всі залишаємося громадянами України”, – зазначив один з учасників акції Михайло Батрак.

“Хочемо нагадати материковим українцям, щоб вони не поспішали в розмовах на кухнях і в соцмережах називати всіх кримчан зрадниками. І пам’ятали про те, що на півострові, незважаючи на тиск і репресії, залишається величезна кількість патріотів України”, – відзначили учасники акції відео-привітання.

Читайте також:

В окупованому Севастополі провели флешмоб до Дня українського прапора

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна