Біля будівлі Кабміну стався вибух, серед поранених – ветеран АТО і теща Героя України. ОНОВЛЕНО

 

У Києві на вулиці Грушевського, неподалік від будівлі Кабінету Міністрів, стався вибух.

Як повідомляє столична поліція, постраждали три людини.

“О 14:06 [у четвер, 24 серпня] в чергову частину надійшло повідомлення про вибух невідомого предмета на вулиці Грушевського. У результаті чоловік та жінка отримали тілесні ушкодження”, — повідомили спочатку в поліції.

Пізніше начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції у місті Києві Оксана Блищик уточнила, що внаслідок вибуху троє осіб отримали тілесні ушкодження.

“Інформація, коли ми робили, була про двох потерпілих. Зараз отримана інформація з лікарні про трьох потерпілих. Двоє жінок та один чоловік”, – повідомили в поліції.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (“замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”) Кримінального кодексу України.

На місці працює слідчо-оперативна група й експерти-вибухотехніки, які встановлюють обставини вибуху та винуватців.

За свідченнями очевидців, вибухнув невідомий пристрій, який кинули або з автомобіля, що проїздив повз, або з Маріїнського парку, розташованого вище рівня вулиці на протилежній стороні від Кабміну.

Жінку, яка, ймовірно, отримала поранення в голову, забрала з місця події карета швидкої допомоги. Чоловік був поранений легше.

“Жінці зразу почала надавати допомогу Нацгвардія, яка проїздила повз. Вони самі так сказали, їхній автобус поруч стоїть. Чоловікові треба було тільки перев’язати”, – розповів у коментарі телевізійникам один зі свідків.

На місце події приїхали також очільник Нацполіції України Сергій Князєв.

Основною версією вибуху є хуліганство. Про це речниця СБУ Олена Гітлянська сказала в коментарі УНІАН.

“Оперативна група СБУ разом з іншими правоохоронними органами працює на місці пригоди. Наразі основна версія – хуліганство”, – заявила прес-секретар Служби безпеки України.

Вибух міг бути заздалегідь спланованим терактом. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, передає “Громадське“.

“Ми не відкидаємо, що це спланований теракт, який спробували вчинити, щоб у День Незалежності не всі могли радіти святу. Тут працюють оперативники, Нацполіція і СБУ. Вони розуміють весь склад злочину і зараз відбувається пошук тих терористів, які це робили”, — сказав він.

Очевидці кажуть про два вибухи.

“Спочатку був один вибух, схожий на петарду, а потім вже великий вибух. Ми бачили, що один чоловік тримався за голову, у нього кров йшла з голови і він надавав допомогу якійсь особі. Потім ми дізналися, що то була жінка. Її забрала швидка. Поліція швидко прибула, а швидка за хвилин десять”, — розповідав свідок Ярослав.

ОНОВЛЕНО. Після 18:00 кореспондентка каналу “112 Україна” зі столичної лікарні №17 повідомила, що серед потерпілих – родичі військовослужбовця ВДВ, капітана ЗСУ Валерія Чибінєєва – того самого снайпера з авдіївської промзони, який отримав зірку “Героя України” на параді 2016 року.

За словами журналістки, потерпілі не бажають розголошувати подробиці щодо складності поранень.

Водночас, як повідомили “Новинарні” джерела у волонтерському середовищі, поранена жінка – теща Чибінєєва, чоловік – інший боєць із 79-ї бригади, демобілізований офіцер, який пройшов неушкодженим кілька ротацій на “метеовишці” Донецького аеропорту в “найгарячіші” часи та купу інших стрьомних місць.
ЗМІ інформують, що третя поранена – дружина Чибінєєва.

“Кидали з гірки. Не думаю, що випадково”, – додав співрозмовник.

Експерти на місці події вилучили залишки вибухового пристрою і зараз з’ясовують, що саме вибухнуло – граната або саморобний пристрій.

За повідомленням ТСН, імовірно, вибухнула світло-шумова граната. Інші джерела говорять про вибух бойової гранати РГД.

Як повідомляла “Новинарня“, Служба безпеки України попереджала про підготовку провокацій і ймовірні теракти на День Незалежності.

Читайте також:
Усе про парад-2017: нові герої, берети, союзники, назви частин,
промова Порошенка і “Хода нескорених”. ФОТО, ВІДЕО

“Будь як Валера!” Бердянськ заполонила патріотична реклама
з Героєм України Чибінєєвим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна