Уряд обмежив розмір винагород виконавцям Мін’юсту

 

Кабінет Міністрів України встановив обмеження у 200 прожиткових мінімумів (308 тисяч гривень) для винагород, що виплачуються державним виконавцям Міністерства юстиції.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 23 серпня.

За словами заступника міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергія Петухова, у ході реформи дев’ять місяців тому Мін’юст запровадив систему заохочення праці державних виконавців у вигляді отримання відсотку від повернутого державі боргу.
“Але так відбулося, що деякі з виконавців почали отримувати занадто високі винагороди, і тому ми вирішили обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець”, – сказав він.

Петухов запропонував встановити граничний розмір такої премії за завершення одного провадження на рівні 2% від повернутого боргу, якщо сума не перевищує 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (зараз це 308 тисяч гривень).

Уряд підтримав таку пропозицію.

“Очевидно, що це була прогалина, яку допустили, і цим скористались виконавці”, – зауважив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Своє рішення уряд ухвалив після того, як ЗМІ повідомили, що лише за два місяці 2017 року вісім держвиконавців Міністерства юстиції України отримали винагороди на загальну суму більш як на 23 мільйони гривень.
У Мін’юсті пояснювали, що величезні винагороди посадовцям департаменту виконавчої служби не потребують додаткових витрат з державного бюджету, оскільки є відсотком від повернутого державі боргу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна