ТКГ в Мінську домовилася про “шкільне” перемир’я з 25 серпня

 

На переговорах ТКГ в Мінську в середу, 23 серпня, сторони домовилися про перемир’я у зв’язку з початком нового навчального року.
Про це заявила Дарка Оліфер, речниця представника України в групі, екс-президента Леоніда Кучми.

“Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО, з урахуванням підтримки “нормандської четвірки” [висловленої] 22 серпня, підтверджує свою повну відданість безстроковому припиненню вогню у зв’язку з початком навчального року з півночі 25 серпня 2017 року.
Сторони зобов’язуються вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стійкого режиму припинення вогню”, – написала Оліфер у “Фейсбуці” за підсумками переговорів.

“З метою моніторингу сторони також зобов’язуються забезпечити надійний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України, відповідно до її мандату”, – зазначила вона.

“Ми наполегливо вимагаємо від ОРДЛО припинити агресію і погрози щодо спостерігачів місії і покарати на території ОРЛО винних у загибелі співробітника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року”, – додала Оліфер.

У робочій підгрупі з політичних питань відбувся ґрунтовний обмін думками в світлі переговорів “нормандської четвірки”.
Про такий результат переговорів у Мінську 23 серпня розповів журналістам спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік.

Зокрема, за його словами, обговорювалися питання, пов’язані з так званою “формулою Штайнмайєра” та законом про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, передає агенція БЕЛТА.

Як писала “Новинарня“, 21 червня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про “хлібне перемир’я” на Донбасі – на час збирання врожаю.
Попереднього разу СЦКК встановлювала “режим тиші” на 1 червня – День захисту дітей.

Читайте також:
Координатор ОБСЄ відвідав українських полонених у Макіївці.
Але обмін знову гальмує

Сьогодні (29 червня) “хлібне” перемир’я остаточно вже закінчилося, – речник АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна